REKLAM

BORİSOV'DAN PUTİN'E:Rusya'nın Balkanlarda her zaman etkisi oldu,Avrupalılarla ne projeler yaptığımızı bilmenizi isteriz

FOTOĞRAFLAR:Başbakanlık

Başbakan Boyko Borisov iki günlük Moskova ziyareti kapsamında  Başbakan Dmitri Medvedev ile Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.


TÜRKAKIM DOĞALGAZ BORU HATTI BULGARİSTAN ÜZERİNDEN GEÇECEK


Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, 
"Rusya ve Türkiye, Türk Akımı'nın Bulgaristan üzerinden AB'ye uzanmasını öngören bir plan üzerinde çalışıyor" dedi.
TürkAkımı'nın Bulgaristan üzerinden de dahil olmak üzere AB'ye uzanması konusunu Türkiye ile her zaman istişare ettiklerini anlatan Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptıkları telefon görüşmesinde bunu bir kez daha teyit ettiğini ve Bulgaristan seçeneğini bir plan dahilinde Ankara ve Sofya ile konuştuklarını belirtti.
'HATTIN İKİNCİ KOLUNUN YARISI DÖŞENDİ'
Türk Akımı'nın 400 kilometre uzunluğundaki 2. kolunun yarısının döşendiği bilgisini veren Putin, hat üzerinden Avrupa'ya yapılacak gaz sevkiyatının hacminin diğer güzergahların yoğunluğuna bağlı olacağını kaydetti.
BORİSOV: RUSYA VE TÜRKİYE BULGARİSTAN SEÇENEĞİNE KARŞI DEĞİL
Bulgaristan Başbakanı Boyko da, Rusya ve Türkiye'nin Türk Akımı doğalgaz boru hattının Bulgaristan'dan üzerinden AB'ye uzanmasına karşı olmadığını söyledi. Borisov, Türk Akımı üzerinden gaz almak ve diğer ülkelere gaz sevk etmek için Gazprom için görüşeceklerini ifade etti.


Kremlin Sarayı'nda  Borisov'u ağırlayan  Putin,uzun bir aradan sonra daveti kabul edip geldiğiniz için mutluyum dedi.


''Yakın zamanda cumhurbaşkanı Radev ile görüştüm.Umarım bu ziyaretin hükümetler arası yapacağımız müzakerelerin ikili ilişkilerin geliştirilmesi için elverişli koşullar yaratacağını umuyorum.Yakın zamanda Osmanlı'dan kurtuluşunun 140. yılını kutladık,günler öncesi ise  24 Mayıs alfabe gününü kutladık'' dedi.
Putin:Günler öncesi  24 Mayıs alfabe gününü kutladık

RUSYA'NIN BALKANLARDAKİ ETKİSİ

Öte yandan Boyko Borisov  ise  yıllardır Putin  ile telefonda fikir alışverişinde bulunduklarını  şimdi bazı konularda hele de Batı Balkanlar konusunda  ilerleme beklediklerini belirterek,
''Rusya'nın Balkanlarda her zaman etkisi oldu, Avrupalı meslektaşlarımla bölgede nasıl projeler yaptığımızı bilmenizi isteriz'' dedi

Örnek olarak da  AB'nin  bölgede yaptığı altyapı projelerini gösterdi.


Heyette Başbakan Yardımcısı Donçev,Enerji Bakanı Petkova da eşlik ediyor


''Terörle mücadelede sizin birimlerle  çok iyi çalışıyoruz,aynı şekilde turizm ve tarım alanında da iyi çalışmalarımız var.Bunları daha geliştirebiliriz ve Dünya Kupası'nda başarılar diliyoruz.10-15 gün sonra dünyanın kalbi futbolda atacak ve futbolun başkenti Rusya olacak'' dedi.


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓