REKLAM

Bulgaristan göçmeni Şair Mehmet Çavuşoğlu'nun 50.Sanat Yılı Kutlandı

Şair Mehmet Çavuşoğlu'nun 50.Sanat Yılı
🔺 Şair Mehmet Çavuşoğlu (sağda)70 yaşında  FOTOĞRAFLAR:Güner Şükrü

Bulgaristan göçmeni şair Mehmet Çavuşoğlu'nun 50. sanat yılı dolayısıyla dün akşam Ardino'da kutlandı.

Ardino Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen saygı gecesine yoğun katılım vardı.Program,Ardino Belediyesi ile 'İskra' kültür evi ortaklaşa düzenledi.Geceye şair M.Çavuşoğlu'nun yakın arkadaşı ve aynı zamanda şair olan Ahmet Emin Atasoy,Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad ve meclis başkanı Sezgin Bayram katıldı.

'UZUN İNCE BİR YOLDAYIM' TÜRÜKÜSÜYLE BAŞLADI

Saygı gecesi ilk önce Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' eseri Elmalı köyünden Ali Emin sazı eşliğinde seslendirdi ve katılımcıları duygulandırdı. Aylık iki dilde çıkan 'Ardino'nun Sesi' Gazetesi Yayın Yönetmeni Saffet Eren şairin özgeçmişi hakkında bilgi verdi.Şair M.Çavuşoğlu, en son kitabı 'Balkan Senfonisi'nden katılımcılara  sunduğu şiir dinletisi merakla izlendi.



''ARDİNO BULGARİSTAN'IN KÜLTÜR VE MANEVİ KÖPRÜSÜDÜR''


Belediye Başkanı Resmi Murad şaire sağlıklı ve uzun ömürler dileyerek şöyle konuştu,


'' Ardino,yıllardır bölgesel,ulusal ve uluslararası düzeyde kültürel faaliyetler düzenlendiği bir yer olmuştur.Burada birçok ünlü şair ve yazar doğdu.

Sıralayacak olursak;duayen ve belediyenin onursal vatandaşı olan Halit Aliosman Dağlı,Sabahattin Ali,Naci Ferhadov,Faik Arda,Ali Durmuş,İsmail Cambazov,Hilmi Haşal,Nihat Altınok,Zülkef Yeşilbahçe,Ramazan Ulusoy,Mustafa Bayramali ve Mercan Civan.Ardino,Bulgaristan'ın kültür ve manevi köprüsüdür'' dedi.

Bursa merkezli ''Eğridereliler'' yönetiminde gelen tebrik mesajı okundu.Ahmet Emin Atasoy ise şairin geçmişi hakkında kesitler okudu.Atasoy burada yaptığı konuşmada Ardino'ya en son 3 yıl önce geldiğini ifade ederek şöyle konuştu,


'' Şair Mehmet Vavoşoğlu'nu 50 yıldan beri tanıyorum.O Rodopların oğludur.Diğer şairlere benzemiyor.Yerli edebiyatımızda onun şiirleri en orijinalidir'' dedi.



''MEYVELERİMİ GÖRMEK İÇİN YAŞADIM''



Şair Mehmet Çavuşoğlu ise belediyenin dikkatinden duyduğu  memnuniyeti  dile getirerek şöyle konuştu,


''Bu jestten dolayı müteessir oldum ve canı gönülden teşekkür ediyorum.Bu kasabada bulunmaktan çok mutlu oldum.

Çocukluğumun beşiği ve gençliğimin arenası  ve  sadık dostlarım arasında benim 50 yıllık edebiyat meyvelerini  görmek için yaşadım'' dedi.


ŞAİR MEHMET ÇAVUŞOĞLU KİMDİR, NERELİ KAÇ YAŞINDA ?

Mehmet Çavuşoğlu,1948 yılında Yabılkovets (Elmalı)köyünde doğdu.İlköğrenimini köyünde liseyi de Ardino'da okudu.1972 yılında Sofya Üniversitesinin Türkoloji bölümünü bitirdikten sonra aynı yörede uzun yıllar öğretmenlik yaptı.

Zorunlu göçle gittiği Bursa'da  öğretmenlik yaptı.Çavuşoğlu'nun yayımlanmış 3 şiir kitabı vardır.Birçok şiiri ''Yeni Hayat-Nov Jivot'',''Tuna'' ve ''Ardino'nun Sesi'' gazetelerinde yayınlandı.

Haber:Güner Şükrü


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓