REKLAM

Şeytancık faciasının 2.yıldönümünde kurban kesildi,23 ev yeniden yapıldı

Şeytancık faciası, Hitrino tren kazası
🔺Yaşamını yitirenlerin anısına kurban kesilip ailelere dağıtıldı

Şumnu kentine bağlı Şeytancık ilçesinde 10.12.2016 saat 05.37'de geçmekte olan doğalgaz taşıyan yük treni raydan çıkıp patlaması sonucu 7  kişi ölmüş,29 kişi de yaralanmıştı.

Faciadan iki yıl sonra evleri yıkılan 23 ailenin evleri yeniden devlet tarafından ve halkın desteğiyle yapıldı. AB'den ,devletten ve halktan gelen toplam 33 milyon leva yardım ile evler yapıldı, bazıları tadilat edildi.300 ev patlama sonucu hasar görmüştü. En son da kasım sonu 12 evin anahtarı  sahiplerine teslim edilmişti.

DAVA HALA SONUÇLANMADI

Yapılan araştırma sonucu trenin raydan çıkmasının temel nedeni  aşırı hızla gittiği belirlenmiş ve iki makinist Dimitır Mihnev ve Radoslav Petkov'a ihmal suçundan soruşturma açılmıştı. İki yıl aradan sonra dava hala sonuca varmadı. Yarın bir sonraki duruşma  görülecek.

🔺Yeniden yapılan evler sahiplerine teslim edildi

HÖH PARTİSİ KURBAN KESTİ

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı  Mustafa Karadayı ve Meclis Başkan Yardımcısı Nigar Cafer, yaşamını yitirenlerin anısına evlerin önünde çelenk bıraktılar.

HÖH kurban kesip etinden mağdurlara dağıtıldı.
Burada konuşma yapan Mustafa Karadayı,


''İyi günde de kötü günde de yanlarında olduklarımızı göstermek için buradayız. Birlikte olup birleştiğimizde, yaşamın zorluklarıyla baş etmek daha kolaydır'' dedi.

FACİADA YAŞAMINI YİTİREN TÜRKLER

➤ Deniz Tanerov Yunuzov(18)
➤ Anife Alieva Mehmed (53)
➤ Taner Yunus Ahmedov(42)
➤ Akif Rakub Rakub(44)
➤ Feyme Ragub Ragub(41)


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓