REKLAM

Bu kentte sağlık görevlileri toplu istifa ediyor

🔺 Toplu İstifanın  nedeni maaş veya çalışma koşulları değil

Veliko Tırnovo iline bağlı Gorna Oryahovitsa kentinde Acil Servis ekibi olağanüstü toplandı ve istifa kararı aldı.

Acil serviste çalışan toplam 50 sağlık görevlisinden 40'ı istifa etmeye hazır. Bunlardan 10'nu toplantı bitiminden 5 dakika sonra istifa dilekçesini sundu.Toplu İstifanın  nedeni maaş veya çalışma koşulları değil.İstifa sebebi,görevi sırasında bir hemşirenin saldırıya uğramasından kaynaklanıyor. 

İddiaya göre 35 yaşındaki bir Roman kadını,görevi sırasında hemşire Nataliya Armyanova'yı yumrukladı.Bu olay sonrası sağlık personelleri toplu istifa çağrısı yapmıştı.

Hemşirelerden Stela Markova şöyle konuşuyor:


''Kendimi güvende hissetmiyorum ve işime korkuyla geliyorum.Özellikle geceleri bir adres verildiğinde ve sadece ben ve şoförle;öyle bir korkuyla gidiyorum,çünkü nerede ne karşıma çıkacağını,geri dönüp dönmeyeceğimi bilmiyorum.'' 

İlk istifa dilekçesini sunanlardan biri de acil servisin kıdemlisi İvan Şişkov durumu şöyle özetliyor, 


''Artık kendimi burada güvende hissetmiyorum.Psikolojik taciz çok büyük ve artık bu tacize zihinsel olarak dayanamıyoruz.Bu kadar büyük nüfuslu (60 bin)kente sağlık hizmeti veremeyeceğimizden üzüntülüyüm.Son zamanlarda giderek artan bu tür olaylardan dolayı görevimizi bırakıyoruz'' dedi.

ŞUBAT SONU RİSKLİ GEÇECEK

Gelecek  ay için İstifa dilekçesini veren personel,bildiri yayınlayacak.Bu durumda Şubat sonu Gorna Oryahovitsa ve yakın beldelerde acil durumlarla başa çıkmak için personel açığı olacak.

Veliko Tırnovo Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi Müdürü Dr.Valentina Haciradeva'ya göre doktorlar düşüncelerinden vazgeçmemesi durumunda Şubat ayı kritik ve sorunlu olacak.


 ''Hastalar, iş başında kalan tek ekibin, onlara hizmet edebileceği zamanı bekleyecektir,başka yerden alabileceğim kimse yok.Burası 80 binlik bir bölge'' dedi.

İLDEKİ KİNCİ BÜYÜK SAĞLIK MERKEZİ


Gorna Oryahovitsa Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi ildeki ikinci büyük sağlık kuruluşu olup,aynı zamanda Lyaskovets,Strajitsa,Zlataritsa ve Elena beldelerinden gelen hastalara da hizmet veriyor.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓