REKLAM

Plovdiv 2019 Avrupa Kültür Başkenti ''Birlikte'' sloganıyla açılışı yapıldı




Plovdiv dün akşamdan beri 2019 Avrupa Kültür başkenti ünvanını aldı.Açılış törenini 50 bin Filibe sakini izledi.


Açılış töreni şehrin en işlek caddesi olan Tsar Boris III'de yapıldı.Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova,AB Komiseri Mariya Gabriel,Ulusal Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva,GERB partisi Genel Başkan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov katıldı.Açılış merasimine 1.500 oyuncu,dansçı,ve şarkıcı katıldı.

30 metre yükseklikte inşa edilen sahneden ışık gösterileri eşliğinde kukeri oyunları,gayda ve dans gösterileri yapıldı. 

MEVLANA'NIN ŞİİRİ VE TÜRKÇE ''BİRLİKTE'' SLOGANI  KULLANILDI

Alman oyun yazarı Gustaw Rube'nin ''Dil korosu'' eseri başta Bulgarca olmak üzere Türkçe,Yunanca,İngilizce,Fransızca,İspanyolca ve Rusça dillerinde seslendirildi.''Biz bütün renkleriz'' ve ''Birlilkte'' sloganları sık sık dillendirildi. Mevlana'nın ''Ne olursan ol,gel'' şiirlerinden dizeler okundu.

ÜCRETSİZ ATKILAR DAĞITILDI

Plovdiv Belediyesi'nden ücretsiz ''Plovdiv 2019''logolu  şal ve atkıları rağbet gördü, 10 dakika içinde tükendi.Güvenlik noktalarında dağıtılan logolu ürünleri kapmak için zaman zaman arbede yaşandı.
🔺 Mevlana'nın ''Ne olursan ol,gel'' şiiri okundu  FOTOĞRAF:HABERBG.NET


150 MEDYA MENSUBU TAKİP ETTİ

Açılış merasimini yerli ve yabancı 150 medya mensubu takip ederken,50 yayın kuruluşu canlı bağlantı kurdu.Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT) resmi açılış töreni kısmını 1 saatliğine canlı yayında verdi.Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında  300 proje ve 500 etkinlik yapılması hedefleniyor.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓