REKLAM

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı:Muhalif lider Guaido'yu destekliyoruz

''26 Ocak'da Bulgaristan ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri  erken seçim çağrısı  yaptık'' denildi



Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı  Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido 'yu desteklediğini belirten  resmi bildirge yayımladı. 

ABD ile birlikte Maduro'ya karşı çıkan Guaido'yu destekleyen ülkelere Bulgaristan da eklendi.
Dışişleri Bakanlığı ,Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu seçim yapılıncaya kadar geçici devlet başkanı olarak tanıdığını ve desteklediğini belirtti. 


Ülkedeki demokratik yönetime geçişi destekleyen taslak bir karar için uzlaşma prosedürü halihazırda devam ediyor,denildi.

''26 Ocak'da Bulgaristan'ın da yer aldığı Avrupa Birliği ülkeleri  Venezuela'da yeni başkanlık seçimlerinin yapılacağının duyurulmaması halinde Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu geçici başkan olarak tanıyacağını,aksi takdirde ülke çok büyük bir insani krizle karşı karşıya  kalacağını belirttik'' denildi.

CUMHURBAŞKANI RADEV'İN GÖRÜŞÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Rumen Radev de kendi görüşünü dile getirerek, Venezüella’daki politik kriz ancak ülke anayasasına ve uluslararası gözlemlere dayalı  şeffaf seçimler düzenleyerek çözülebilir.


Devlet  başkanı daha önceden de Bulgaristan,Avrupa Birliği'nin Venezuela için teklif ettiği tutuma destek vermekten kaçınmalıdır demişti.


Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya  Maduro'yu destekleyen ülkeler arasında.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓