REKLAM

Adalet Bakanı Tsetska Tsaçeva istifa etti

🔺 200 metrekarelik daireye bakanın kız kardeşi de sahip

Adalet Bakanı Tsetska Tsaçeva görevinden istifa etti.Başbakan Borisov ile bu sabah yaptığı görüşmesinde kendi isteğiyle istifa niyetini açıkladı.


Bakanın İstifa kararı başkentin en lüks semtlerinden 'İztok'da gereğinden fazla ucuza satın aldığı lüks daireyi basına yansıması neden oldu.

KIZ KARDEŞİ DE SATIN ALMIŞ

Çok ucuza satılan ve  198 metrekarelik daireye  bakanın kız kardeşi de sahip olduğu öğrenildi.Aynı binadan lüks daireye sahip olanlardan Türk kökenli eski Kültür Bakanı Vejdi Raşidov ile GERB Genel Başkan Yardımcısı Tzvetan Tsvetanov da yer alıyor.

Adalet Bakanı metrekaresi 670 eurodan aldığı,birkaç ay öncesi aynı dairenin garajı ile birlikte 65 bin leva daha fazlaya satıldığı iddia edildi.Başka binadan daire alan Spor Bakanı Yardımcısı Vanya Koleva da Başbakanın isteğiyle istifa etti.


🔺 Bu binadan siyasetçilere piyasa değerinden daha ucuza satılan 
daireler yankı uyandırdı



''GÖREVİMİ KÖTÜYE KULLANMADIM''

Tsaçeva,Eski Zağra'da gazetecilere yaptığı konuşmada başbakandan istifa noktasında baskı gelmediğini söyledi.


 ''Görevi kötüye kullanmadım ve endişe duymuyorum,ki emlak sahibi  ile hiçbir bağlantım yok'' dedi.

''BORİSOV-3'' KABİNESİNDE İSTİFA ZİNCİRİ

''Borisov-3'' kabinesinde Tsaçeva dördüncü istifa eden Bakan oldu.Daha önceden İvaylo Moskovski,Valentin Radev ve Nikolay Nankov istifa etmişti.Bakanın istifası mecliste onaya sunulacak.Tsaçeva,Cumhurbaşkanı seçimlerinde iktidar partisinden aday olmuş ama seçimi kaybetmişti.Meclis Başkanı görevini yürütmüştü.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓