REKLAM

Başbakan Borisov'un sağ kolu Tzvetanov istifa etti

🔺 Tzvetanov mecliste basın toplantısı düzenledi

Boyko Borisov kabinesindeki üç bakanın ardından iktidar partisinin(GERB Başkan yardımcısı) vekili Tzvetan Tavetanov istifa etti. 


Boyko Borisov'un sağ kolu milletvekili Tzvetan Tzvetanov vekillikten ve parlamento grubu başkanlığından istifa etti.Başkent Sofya'da, pazar değerinin epey altında fiyatlara lüks daireler satın almaları kamuoyunda ciddi rahatsızlığa neden olmuştu. Yankı uyandıran daireler nedeniyle Başsavcılık gayrimenkul satış işlemlerini inceliyor.İlk istifayı Adalet bakanı,ardından Başbakanın talebiyle Spor ve Enerji bakan yardımcıları istifalarını sundu. 

GERB BAŞKAN YARDIMCILIĞINI SÜRDÜRECEK

Tzvetanov,GERB Başkan Yardımcılığı görevini sürdüreceğini aynı zamanda seçim koordinasyonunu yürütmeye devam edeceğini belirtti.GERB başkan yardımcısı,üç günlük ABD dönüşünün hemen ardından Başbakan Boyko Borisov ile yankı uyandıran ucuza lüks daire alımını görüştü.

''ESKİ DAİRELERİMİ TAKAS YAPARAK LÜKS DAİREYİ ALDIM''

''Artesk'' şirketinden lüks daireyi,kendisine ait iki eski daireyi takas yaparak ve üstüne para ekleyerek aldığını belirten Tzvetanov,
''Yasayı çiğnemedim ve her şeyi yasayı gerektirdiği gibi yaptım'' dedi.
Başbakan Borisov'dan istifayla ilgili baskı görmediğini söyledi.Bu olaylarla,AP ve yerel seçimler öncesi kendisine ''saldırı'' yapıldığını öne sürdü.

''Benim yanımda olan herkese teşekkür ediyorum.Utanacak bir şeyim yok.Siyasi parti GERB,liderim için olduğu kadar benim için de bir neden.Bu olayda kurban ben oldum'' sözlerine yer verdi.


🔺 Bu binadan siyasetçilere piyasa değerinden daha ucuza satılan 
daireler yankı uyandırdı
OLAY NASIL PATLAK VERDİ?

İktidar partisinden bazı siyasetçilerin ''Arteks'' şirketinin yeni binasını(''İztok'' semtinde) piyasa değerinden çok daha ucuza daire aldıkları basına ve sosyal medyada yansıması tepkilere yol açtı.İlk önce Tzvetanov'un kendi asansör ve garajı ile birlikte 239 metrekarelik daireyi satın aldı.Ancak bu olay geçen hafta patlak verirken Tzvetan Tzvetanov ABD'ye gitmişti.

Binanın ikinci müşterisi ise Tzvetanov'un yakını  olan ve Spor Bakanı Yardımcısı Vanya Koleva olmuş.Adalet Bakanı Tsetska Tsaçeva da 198 metrekarelik daireye bakanın kız kardeşiyle birlikte sahip olduğu öğrenildi.Türk kökenli vekil Vejdi Raşidov da lüks daireye sahip siyasetçilerden.

TZVETANOV'UN YERİNE DANİELA DARİTKOVA GEÇTİ


🔺 Sağlık Komisyonu Başkanı ve GERB milletvekili  Daniela Daritkova,
istifa eden Tzvetanov'un koltuğunu devraldı


Vekillikten ve Parlamento Grubu Başkanlığından istifa eden Tzvetan Tzvetanov'un yerine geçecek isim belli oldu.Başbakan Borisov,Daniela Daritkova'yı görevlendirdi.İstifa eden Adalet Bakanın yerine geçecek ismi de gün içinde açıklayacaklarını duyurdu.

HABERBG.NET

BENZER HABER


Adalet Bakanı Tsetska Tsaçeva istifa etti

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓