REKLAM

Bulgar makamların Eylül'den beri aradığı zengin iş insanı İspanya'da yakalandı

🔺 Kırmızı bültenle aranıyorlardı

Vetko Arabaciev ve eşi Marinela Arabacievi İspanya'nın Cabrera de Mar kentinde yakalandı.Başka Bulgar iş insanın evinde oldukları belirtildi.

Geçen yıl Eylül ayında devlete kara para aklama, vergi kaçırma, AB fonlarını, kamu ihalelerini kötüye kullanmak, kaçakçılık, yasadışı alkol ve sigara üretimi gibi suçlamalarla aranan Bulgar iş insanı Vetko Arabaciev ve eşi Marinela Arabacievi İspanya'da yakalandı.

Hakkında İnterpol kırmızı bülten çıkartan Bulgar makamları, lüks otellerin sahibi  Arabacievi ailesinin otellerine yapılan aramalarda kaynağı gösterilemeyen 5 milyon eurodan fazla nakit para bulmuştu.

Yetkililer, Eylül'de iddia edilen suçları soruştururken, Arabaciev ve eşi  Fransa’daki villalarında ikamet ediyorlardı. Yargı kararıyla ailenin Bulgaristan'daki mallarına el konuldu.

21 YAŞINDAKİ OĞLU HAPİSTE


🔺 7 Ocak'da mahkeme oğlu Vılço Arabaciev'i mahkum etmişti

Eylül'de Sofya'da ve Plovdiv'deki  lüks  otellerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda 10 kişi ve 21 yaşındaki oğlu Vılço Arabaciev gözaltına alınmıştı.7 Ocak'da mahkeme oğlu Vılço Arabaciev'i mahkum etmişti.


Cumhuriyet Başsavcılığı Sözcüsü Rumyana Arnaudova,basına yaptığı açıklamada zanlıların bir ay içinde Bulgaristan'a iade edileceğini ve İspanyolca tebligat gönderileceğini açıkladı.

ХАБЕРБГ

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓