REKLAM

Başmüftülüğün vergi affı mecliste kabul edildi,milliyetçiler karşı çıktı

Milliyetçi partileri ATAKA ve Vatansever Birliği  partileri vergi
borcu affı maddesinin kaldırılmasını istedi.



Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi tarafından sunulan Dinler Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı mecliste ilk okumada kabul edildi.

Buna göre Başmüftülüğün de olduğu dini kurumların 31 Aralık 2018 tarihine kadar biriken yaklaşık 8,2 milyon leva tutarındaki vergiler  sadece bir kereliğine silinecek.

Genel Kurulda yapılan konuşmalarda Bulgar Ortodoks Kilisesinin devlete vergi borcu olmadığı öğrenilirken,Başmüftülüğü'nün ise en çok borcu olduğu açıklandı. 

MİLLİYETÇİLER KARŞI ÇIKTI

Milliyetçi parti ATAKA ve Vatansever Birliği  vergi borcu affı maddesinin kaldırılmasını istedi.İleride tıpkı Başmüftülüğün gibi diğer dini kurumlar da af isteyebileceklerini söyledi.
 GERB partisi Genel Başkan Yardımcısı Tzvetan Tzvetanov,mecliste yaptığı konuşmada milliyetçilere şöyle cevap cerdi:


''Bulgaristan'ı Müslümanlara ve başkalarına bölmeyin.Bulgaristan etnik barışı korumayı başardı ve her politikacının bunda emeği vardır.Etnik barış ile oynamayalım'' dedi.


ATAKA partisi milletvekili Pavel Şopov,Maliye Bakanı  Vladislav Goranov'u dini kurumların borçları hakkında mecliste konuşma yapmasını istedi.Ana muhalefetteki  Sosyalist parti ise vergi burcu affı önerisi, HÖH'ün iktidar partisinin(GERB) teklif ettiği yeni Seçim Yasası değişikliğine destek vermesine bağladı.

Yeni Dinler Kanunu  109 ''Evet'' oyuyla kabul edildi.

ХАБЕРБГ

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓