REKLAM

Papa'nın 'Barış Duası'na Başmüftü Mustafa Hacı da katıldı / FOTO GALERİ/

🔺 Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Hacı Barış Duası'na katıldı
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Bulgaristan ziyaretinin ikinci gününde Sofya'da bir mülteci kampını ziyaret ederek, ülkedeki diğer ruhani liderleri ile birlikte barış duası okudu.

Papa Franciscus, sabah saatlerinde Bulgaristan'ın güneydoğusunda Katoliklerin yoğun yaşadığı Rakovski kentini ziyaret etti.

BARIŞ DUASI OKUDU

Papa Franciscus, "Bağımsızlık" meydanında düzenlenen dini bir törene katıldı. Papa, bu törende ülkede temsil edilen dinlerin ruhani liderleri ile birlikte barış duası okudu.


🔺 Yağmurlu havaya rağmen ziyaretçiler duayı sonuna kadar izledi


Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci'nin de katıldığı toplu duada Papa Franciscus, "Sevgi ateşini taşıyan meşalemizle savaşların buzlarını eritmek istiyoruz" dedi.

Papa Franciscus, duanın okunduğu noktaya yakın Ortodoks ve Katolik kiliselerin bulunduğunu ve yakın mesafede bir sinagog ve caminin yanı sıra Ermeni kilisesinin de bulunduğunu belirtti. Farklı dinlerin temsilcilerinin bu mekanlarda yüzyıllar boyunca buluştuklarını anlatan Franciscus, 
"Her birimiz, nerede olursa olsun, Yaradan'a dönerek, 'Tanrım, senin barışına alet et' diye dua edebilir" dedi.
🔺''Barış tüm dünyaya yayılsın'' dedi

BULGAR ORTODOKS RUHANİ LİDER DUAYA KATILMADI

Vatikan'ın dini üstünlüğün kabul etmeyen Bulgar Ortodoks Kilisesinin ruhani lideri Patrik Neofit'in törene katılmaması dikkati çekti.Bulgar Ortodoks Kilisesi ile Katolik kilise arasında zıt görüşler var.

SOFYA'DAN ÜSKÜP'E GEÇECEK

Papa Franciscus yarın  sabah Makedonya'yı ziyaret edecek.Başbakan Boyko Borisov havalimanından Papa'yı  Üsküp'e uğurlayacak.

Kaynak:AA,HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓