REKLAM

Türk Sarar Holding soyguncuları Bulgaristan'da yakalandı

🔺 Bulgar emniyet makamların devreye girmesiyle şüpheliler kıskıvrak yakalandı


Türkiye'nin  giyim markası Sarar'ın sahipleri, Eskişehir'de hırsızlık şoku yaşadı.


 Yüzleri maskeli 3 kişi, geçen Cumartesi günü Cemalettin-Zehra Sarar çiftinin Eskişehir'deki evini bastı. Yatak odasında bulunan Sarar çiftinin ellerini ve ayaklarını koli bandıyla bağladı. 1 milyon dolar ve 1 milyon avro isteyen hırsızlar, o kadar paraları olmadığını söyleyen çifti darp etmeye başladı. 

KASANIN ANAHTARINI İSTEDİLER

3 hırsız daha sonra kasanın anahtarının yerini öğrenmeye çalıştı. Zehra Sarar, anahtarın yerini bilmediğini söyleyince zanlılar çifti yine darp edip, evde arama yaptı. Şüpheliler anahtarı bulup kasayı açtı. 3 hırsız, kasadan ziynet eşyası ve yüksek miktarda döviz çalarak kaçtı.

Koli bantlarını makasla keserek kurtulan çift, polisi aradı. Polis, Sarar çiftinin evinde çalışan Moldova uyruklu Lulia D.'yi, soygundan 15 saat sonra Yalova'da gözaltına aldı. Bir erkek şüpheli de Eskişehir yakınlarında  yakalandı. 

YEDİ MOLDOVA UYRUKLU BULGARİSTAN'DA YAKALANDI

Bulgaristan'a kaçan yedi Moldovalı da yakalandı.
T.C. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarar Holding soyguncularının Bulgaristan sınırını geçmesiyle yakalandığını açıkladı. Bakan Soylu iki kişinin yakalandığını duyurdu. 

Ancak HABERBG.NET'in edindiği bilgiye göre Bulgaristan'a kaçan zanlıların iki değil yedi kişi olduğunu öğrendik. Tutukluluk halleri devam ediyor. Mahkemeye, Türkiye'ye iade istemiyle çıkmaları bekleniliyor.

Zanlılar, pazartesi  Romanya sınırına geçmek isterken yapılan operasyonla 7 kişi;4'ü kadın olmak üzere 3 erkek gözaltına alındı.

SÜLEYMAN SOYLU BULGAR İÇİŞLERİ BAKANINI ARADI

Süleyman Soylu, Bulgar mevkidaşı Mladen Marinov ile telefonda görüştüğünü söyledi.


''Arkadaşlarımıza hemen talimat verdik. Valimiz, emniyet müdürümüz, 48 saat geçmeden. Bakınız kamera yok, şahit yok, kim oldukları belli değil. Biraz önce Bulgaristan İçişleri Bakanıyla görüştüm. Kimliklerini tespit ettik. Sınırımızdan Bulgaristan'a çıkar çıkmaz Bulgaristan'da bunları yakalattırdık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Ajanslar
..................................................................................

BENZER HABER:


Kırmızı bültenle aranan Bulgar çete lideri İstanbul'da yakalandı

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓