REKLAM

Cebel'de 19 Mayıs Bayramı:HÖH bu yıl 'ıslıklamadı',DOST meydanı doldurdu









 Yüzlerce Bulgaristan Türkü,Todor Jivkov’un  rejimi iktidardan düşmesine sebep olan bundan 30 yıl önce gerçekleşen Mayıs Olaylarını anma törenine katılmak için Cebel’e (Şeyh Cuma) akın ettiler. 

Aynı zamanda Cebel Günü olan 19 Mayıs, Kırcaali bölgesinden,Türkiye, yurt içinden ve yurt dışından gelen yüzlerce misafir tarafından ziyaret edildi. Mayıs Olaylarını anma etkinliği Cebel Belediyesi tarafından organize ediliyor.Jandarma ve polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

HÖH'DEN MESTANLI'DA ALTERNATİF MİTİNG

İlk başta HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı beraberindeki heyet ile  ilçeye geldi. HÖH sabah saatlerinde kurban kestirdi,daha sonra heyet camideki mevlide katıldı.Mustafa Karadayı kahvede oturanlarla selamlaştı . 

HÖH bu yıl ilk kez resmi törene katılmayarak,geçen senedeki gibi 'ıslıklamadı'. Ramazan ayı dolayısıyla olası kargaşayı önlemek amacıyla bunun yerine Mestanlı'da aynı saatte miting yaptı.

DOST ÜYELERİ MEYDANDA

Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer  saat 11.30'da Bulgaristan ve Avrupa Birliği marşların çalınmasıyla meydanda  açılış konuşmasını yaptı.Bu sırada DOST lideri Lütvi Mestan ve AP milletvekili adayları da hazır bulundu.

T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani,Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu,Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk ile yardımcısı Sadık Yılmaz,Cebel ve Yüresi Kültür ve Dayanışma Derneği  Başkanı Gürçay Cem ve Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmed katıldı.


🔺 Cebel panayırına ilgi daha çoktu;kuzu çevirmede ve kahvehaneler doldu taştı


Hem Mustafa Karadayı'yı,hem de Lütvi Mestan'ı partililer tarafından  'özel' korumalarla korunmaları dikkat çekti.


HABERBG.NET

BENZER HABER:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cebel'in gününde iftar verecek

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓