REKLAM

Yunanistan'dan Bulgaristan'a doğalgaz boru hattı inşaatı başladı

🔺Yıllık taşıma kapasitesi 3 ila 5 milyar metreküp olması hedefleniyor


Yunanistan sınırına yakın Kirkovo ilçesinde gerçekleştirilen törenle Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Yunanistan mevkidaşı Alexis Çipras iki ülke arasındaki doğalgaz boru hattının temelini attı. 


Temel atma törenine Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yakup Eyubov da katıldı.Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de törene davet edildi,ancak resmi bayram dolayısıyla katılamadı.Tören öncesi Makaza sınırına yakın bölgede heyetler arası görüşme gerçekleşti.

BAŞBAKAN KULLANDIĞI ARAÇLA ÇİPRAS'I TÖRENE GÖTÜRDÜ

İki ülkenin Başbakanları helikopterle ilçedeki stadyuma iniş yaptı. Borisov, kendi kullandığı araçla Çipras’ı temel atma töreninin gerçekleştirildiği alana götürdü. Projenin Bulgaristan ve Yunanistan için stratejik önemine vurgu yapan Borisov, hattın aynı zamanda tüm Avrupa için önemli olduğunu belirtti.


🔺 Borisov, hattın aynı zamanda tüm Avrupa için önemli olduğunu belirtti

GÜMÜLCİNE'DEN ESKİ ZAĞRA'YA BORU HATTI

192 kilometre uzunluğu olması öngörülen hattın tamamlanmasının ardından önümüzdeki yılın ikinci yarısında gaz verilmeye başlanması bekleniyor. Yıllık taşıma kapasitesi 3 ila 5 milyar metreküp olan hattın Yunanistan’daki başlangıç noktası Gümülcine yakınlarında, bitiş noktası ise Bulgaristan’da Stara Zagora’da (Eski Zağra) bulunuyor.Projenin toplam maliyeti 220 milyon Euro.


Bulgaristan’ın Rus gazına bağımlılığını azaltması beklenen Bulgaristan-Yunanistan doğalgaz boru hattından Azerbaycan’ın Şah Deniz 2 sahasından gaz tedariki gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak:HABERBG.NET, İHA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓