REKLAM

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Sofya'da cuma namazı kıldırdı

Erbaş,yarın saat 13.00'de Haskovo'daki  Eski Camii’nin  restorasyon sonrası resmi açılışını gerçekleştirecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bulgaristan programının ikinci gününde  Sofya Yüksek İslam Enstitüsü ve Bulgaristan Din Hizmetleri Müşavirliği’ni ziyaret etti.


Başkan Erbaş, Banyabaşı Camii’nde hutbe irad edip Cuma namazı kıldırddı, ardından soydaş STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, davetinden dolayı Başmüftü Mustafa Hacı Aliş’e teşekkür ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bulgaristan Başmüftülük arasındaki ilişkilerin daha da gelişerek devam edeceğini söyledi.

Başmüftülük binasını ziyaret ederek,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye halkının selamlarını ileten Başkan Erbaş,  Sofya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başmüftü Mustafa Hacı Aliş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkanlığının vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.



Başkan Erbaş, Başmüftülük ziyaretinin ardından Sofya Yüksek İslam Enstitüsüne geçti.

Burada Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Canlı, enstitü ve yapılan çalışmalar hakkında Başkan Erbaş’a bilgi verdi. Başkan Erbaş, daha sonra enstitüde eğitim görmekte olan kursiyerlere bir konuşma yaptı.

Sofya Yüksek İslam Enstitüsü'nü ziyaret etti

Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nde din-i Mübin-i İslam’a hizmet edecek nice insanların yetişmesi temennisinde bulunarak, ülkelerin, şehirlerin dışa açılan penceresinin ilim, irfan merkezleri, eğitim yuvaları olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak dinin insanlara doğru yöntem ve metotlarla ulaştırılmasını önemsediklerini ifade eden Başkan Erbaş,  
Sahih dini bilginin Kur'an ve sünnet çizgisinden taviz vermeden insanlara ulaştırılması, müminlere ulaştırılması gerçekten çok önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak öteden beri bu metottan, bu yöntemden sapmadan çalışmalarımıza devam ediyoruzdedi.
     🔺  “Önemli olan herkesin birbirinin inancına, ırkına saygı ile yaklaşmasıdır” dedi


“Doğru dini bilgi ile donanmış, bu bilgiyi ahlaki davranışlarına yansıtmış insanların yetişmesi bizim çok önemli”

Başkan Erbaş, Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nün 20 yıldır, din-i Mübin-i İslam’a hizmet edecek insanları yetiştirdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

İyi insanların yetişmesi, doğru dini bilgi ile donanmış, bu bilgiyi ahlaki davranışlarına yansıtmış insanların yetişmesi bizim için gerçekten çok önemli. Bizim işimiz insanları irşad etmektir. Burada yetişen insanlar, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere tefsir, hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve genel tarih olmak üzere pek çok alanda kendilerini yetiştiriyorlar ve öğrendiklerini nice gençlere, nice çocuklara aktarıyorlar. Önemli olan da budur zaten.

 Aşırılıklardan uzak Kur'an ve sünnet çizgisinde, insanlara hoşgörü ile yaklaşan, farklılıkları zenginlik sayan bir anlayışla eğitim vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Erbaş,
 “Türkiye'deki eğitim metodumuz budur. Sofya Yüksek İslam Enstitüsü'nde de yıllardan beri aynı metotla eğitim veriliyordiye konuştu.

Başkan Erbaş, insanların farklı etnik yapılara, farklı renklere sahip olmalarının, farklı dilleri konuşmalarının Allah’ın bir ayeti olduğunu dile getirdi.


“Medeniyetimiz farklı etnik kökenlerden, insanları asırlarca bir arada barış içerisinde yaşatmıştır”


Ey insanlar biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve tanışasınız, anlaşasınız diye sizi kabilelere, şubelere ayırdık” ayetini hatırlatan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

Toplumlarda farklılıkların bir arada barış içerisinde yaşaması, tecrübelerini paylaşması için bizim katkı sağlamamız lazım. Eğitim metodumuzla farklı alanlardaki çalışmalarımızla buna katkı sağlamamız lazım. Medeniyetimiz bunun örnekleriyle dolu. 

Bu topraklarda farklı inançlardan, farklı mezheplerden, farklı etnik kökenlerden, ırklardan insanları bizim medeniyetimiz asırlarca bir arada yaşatmış. Anadolu'da, Balkanlar’da yaşatmış. İşte biz böyle büyük bir tecrübeye sahip milletiz. Bu tecrübe bizim için çok önemli. Bugün de buna dikkat ediyoruz. 

Gelecekte de inşallah bu metotla bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Önemli olan herkesin birbirinin inancına, birbirinin ırkına saygı ile yaklaşmasıdır

Başkan Erbaş’a programlar esnasında Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy,Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş,  Yüksek Şura Başkanı Vedat Ahmet eşlik etti.

Erbaş, yarın saat 13.00'de Haskovo'daki (Hasköy) Eski Camii’nin  restorasyon sonrası resmi açılışını gerçekleştirecek.

Kaynak:Diyanet İşleri Başkanlığı, haberbg.net

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓