REKLAM

İstifa eden Zürfettin Hacıoğlu’nun yerine geçen isim belli oldu


Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu’nun genel başkanlık görevinden istifa etmesi sonucu yerine yönetim kurulu kararıyla genel sekreter Sabri Mutlu getirildi.


Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanlığına getirilen Sabri Mutlu, Zürfettin Hacıoğlu ile konfederasyonun kuruluşundan itibaren beraber görev yaptıklarını söyledi.

Hacıoğlu’nun sadece genel başkanlıktan istifa ettiğini belirten Mutlu, 
Kendisinin yönetim kurulu üyeliği devam ediyor ve tecrübelerinden her zaman faydalanacağız. Önümüzdeki günlerde yeni çalışma programımızı yönetim kurlu arkadaşlarımızla birlikte hazırlayıp federasyonlarımıza ve derneklerimize bildireceğizdedi.

Mutlu’dan boşalan yere ise genel sekreter yardımcısı Ali Sert, genel sekreter yardımcılığına ise Mehmet Serbest getirildi. 
(Kaynak:AA)


SABRİ MUTLU KİMDİR?

Sabri Mutlu 1965 yılında Kırcaali'nin Koşukavak ilçesinde doğdu.

İlk orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Trakya Üniversitesine bağlı Haskovo Sağlık Enstitüsünden 1988 yılında mezun oldu.Koşukavak'a bağlı Ada köyü̈ sağlık ocağında yaklaşık bir yıl kadar çalıştıktan sonra 1989'da zorunlu göçte Türkiye’ye göç̧ etti.

Bursa’ya yerleşen Mutlu,Uludağ̆ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitimine devam etti. 1994'de mezun olduktan sonra gıda sektöründe ticaret hayatına atıldı.Aynı zamanda Bursa Muradiye devlet hastanesi acil servisinde 2000 yılına kadar gece çalıştı.

Sabri Mutlu’nun BAL-GÖÇ ile olan ilişkisi ise daha üniversite öğrenciliği döneminde 1990 yılında başladı.1997 yılında Osmangazi şubesi kurucularından olan Mutlu, bir sonraki dönem arkadaşları tarafından şube başkanlığına aday gösterilip seçildi.

Daha sonra ise BAL-GÖÇ genel merkezi genel sekreterlik görevinde de bulunduktan sonra Genel Başkan vekilliği görevine seçildi.Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonunun kurucu üyesi de olan Sabri Mutlu, BRGK olarak başladığı ve o dönem Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu adını alan BRTK’da bir dönem Genel Sekreterliği de yaptıktan sonra da Genel Başkanlığa seçildi.

Evli ve bir oğlan birde kız çocuğu babası olan Mutlu,Bulgarca Rusça ve İngilizce bilmektedir.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓