REKLAM

Kristalina Georgieva'nın Avrupa Konseyi Başkanı adaylık önerisi geri çekildi



Bulgaristan Ulusal Radyosu,Başbakan Boyko Borisov'un sözlerine dayanarak, Kristalina Georgieva'nın adaylık önerisi geri çekildiğini duyurdu.


18 saatlik süren dünkü AB Liderler görüşmesinde Kristalina Georgieva'nın ismi  Avrupa Konseyi Başkanı adayı olarak geçmişti. 

Borisov ayrıca ,Bulgaristan'ın Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi adaylığını da reddettiğini, çünkü bu durumda Bulgaristan'ın Avrupa Komiseri adaylığını kaybedeceğini söyledi.Başbakan Borisov,şu anda Avrupa Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri olan Mariya Gabriel'i tekrar AB'nin önemli görevlerinde aday göstermeyi düşünüyor.

BORİSOV WEBER DEDİ AMA TİMMERMANS İLE GÖRÜŞTÜ


AB liderlerinin Avrupa Komisyonu ve diğer kurumların yeni başkanlarını belirleme arayışı sürüyor.Avrupa Komisyonu başkanlığı için favori isim Hollandalı politikacı  sosyal demokrat Frans Timmermans'ı Fransa,Almanya,İspanya ve Holllanda destekledi.


🔺 Başbakan Borisov destek vermese de sosyal demokrat Frans Timmermans ile görüştü

Ancak Boyko Borisov Avrupa Komisyonu başkanlığı için aday olan Alman Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Manfred Weber'i desteklediğini açıklamıştı.Borisov akşam Brüksel'de Frans Timmermans ile görüştü ve kararını değiştirebileceği imasında bulundu.

Liderlerin görüşmesi yarın yine devam edecek.

KRİSTALİNA GEORGİEVA KİMDİR?

Kristalina Georgieva 11 Ağustos 1953 yılında Sofya'da doğdu.Sofya'da Ulusal ve Dünya Ekonomisi Üniversitesinde Politik Ekonomi bölümünü bitirdi.Dünya çapında üniversitelerde ders verdi.Dünya Bankası'na 1993 yılında  Avrupa ve Orta Asya bölgelerinden sorumlu  çevre ekonomisti uzmanı olarak göreve başladı.


2010'da Bulgaristan'ın gösterdiği aday olarak AB İnsani Yardım ve  Kriz Müdahale Komiseri görevini iki yıldan fazla üstlendi. Geçici olarak Dünya Bankasını yönetti.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓