REKLAM

Başbakan Borisov Türkiye yolcusu!TürkAkım'ın açılışına katılacak,Erdoğan'la görüşecek

Başbakan Borisov, Erdoğan ve Putin ile görüşecek  🔺 FOTOĞRAF: haberbg.net 

Boyko Borisov,Rusya'dan gelen doğal gazı Karadeniz'in altından Türkiye ve Avrupa'ya ulaştıran TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin açılış törenine katılmak üzere İstanbul'a gidiyor.



İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yarın  TSİ 14.00'de yapılacak tarihi projenin açılışını T.C. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yapacak. Törene  Başbakan Boyko Borisov da katılacak. Borisov hem Putin hem de Erdoğan ile ayrı görüşme gerçekleştirecek.

Başbakan Borisov,TürkAkım'ın Bulgaristan kısmında  geçecek boruların döşenmeye başladığına  ve proje süresi zarfında tamamlanacağına dair rapor sunacak.Enerji Bakanı Temenujka Petkova da resmi açılış törenine katılacak. Günler öncesi boru hattında çalışmaları helikopterden incelemiş,Mayıs sonu gibi tamamlanacağı müjdesini vermişti.


Türk-Rus ortaklığıyla hayata geçen ve taşıma kapasitesi 31.5 milyar metreküp olan projenin kasım sonunda Avrupa Bağlantı Töreni yapılmıştı. Güney Gaz Koridoru'nun en önemli ayağı olan 1850 kilometre uzunluğundaki TANAP'ın ardından, TürkAkım ile Türkiye, Avrupa'nın doğalgaz güvenliğinde önemi perçinleşecek.

AYNI GÜN DOĞU İLE BATI ARASINDA YOĞUN PROGRAM

 Başbakan Borisov'un yarın İstanbul'a seyahat etmeden önce ABD'den gelecek heyeti kabul edecek.ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı David Hale ve beraberindeki delegasyon Sofya'ya gelecek. Birinci Bulgaristan - ABD Stratejik Diyalog anlaşmasını müzakere edilecek.Başta enerji  ve terörle mücadele olmak üzere rüşvet mücadele konuları masaya yatırılacak.

HABERBG.NET


BENZER HABER
==============================================

TürkAkım,Bulgaristan'da Mayıs sonu hazır

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓