REKLAM

Başbakan Boyko Borisov İstanbul'da TürkAkım'ın açılışına katıldı

FOTOĞRAFLAR:T.C. Cumhurbaşkanlığı

TürkAkım doğal gaz boru hattının hizmete girmesi dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov katıldı.


Erdoğan, Putin, Vucic ve Borisov'un sembolik vanayı açmasıyla TürkAkım'dan Türkiye'ye gaz arzı başladı. Açılış sırasında ekranda doğal gaz akış animasyonu gösterildi. 
Açılıştan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk devlet ve hükümet başkanlarıyla ile aile fotoğrafı çektirdi.
Öte yandan, törene yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu katıldı.
Töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin, Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vucic ve Başbakan Borisov onuruna verdiği yemeğe geçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nden Haliç kıyısını izleyen devlet başkanlarına karşı taraftan görünen Bulgar Demir Kiliseyi gösteren Başbakan Boyko Borisov, Türkiye'nin sunduğu katkıya ve birlikte yaptıkları açılışı anımsattı.


🔺 Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç kıyısını davetli liderlere gösteriyor

Boru hattı 31 Aralık'ta gaz akışına hazır hale getirildi


Rusya'nın Anapa şehrinden Kıyıköy'e uzanan ve 935'er kilometre uzunluğundaki iki hattan oluşan TürkAkım'ın inşaat süreci sona erdi. Anapa'da bulunan Russkaya Kompresör İstasyonu ve Türkiye Kıyıköy Alım Terminali de tamamlandı.
Rus gazını doğrudan Türkiye'ye iletecek TürkAkım boru hattı 31 Aralık 2019 itibarıyla gaz akışına hazır hale getirildi.
Her bir hattı 15,75 milyar metreküp olmak üzere toplam 31,5 milyar metreküp gaz kapasitesi bulunan TürkAkım'ın 15,75 milyar metreküp kapasiteli ilk hattı Türkiye'ye gaz akışı sağlarken, aynı kapasiteli ikinci hat üzerinden Avrupa'ya gaz gönderilecek.
🔺 Liderler yemekte bir araya geldiler


🔺 VİDEO: Boyko Borisov İstanbul'da TürkAkım'ın açılışına katıldı














Muhabirler: Zeynep Rakipoğlu,Çiğdem Münibe Alyanak
Kaynak:AA,HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓