REKLAM

Başbakan Borisov Kapıkule'de

Boyko Borisov, Edirne Valisi Ekrem Canalp ile iki ülke arasındaki ortak temas noktasında görüştü. 


Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafenin korunarak gerçekleştirildiği görüşmede Borisov, Bulgaristan'da TIR'ların kuyruk oluşturmaması için Türkiye'dekine benzer bir alan oluşturduklarını söyledi.Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı arasındaki ortak temas noktasında bir araya geldi. 

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Bulgaristan'ın Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel'in de yer aldığı görüşmede, maske takan heyetler sosyal mesafeyi korudu. 

Görüşmede, Türkiye'nin TIR kuyrukları için aldığı önlemler ve Bulgaristan tarafında bekleyen TIR'ların yapılacak çalışmayla geçişinin hızlandırılması ele alındı.Bulgaristan Başbakanı Borisov, Türkiye ile iyi ilişkilerinin olduğunu belirtip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek yaptığı konuşmasında,
 "TIR'ların sınırda beklememesi için Türkiye'dekine benzer özel bir alan oluşturduk. Sınır kapılarında gümrükçülerin ortak temas alanı gibi büyükelçiler de aralarında görüşebilirler. Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'e de teşekkür ederim. Sınırda oluşan TIR yoğunluğunun giderilmesinde büyük katkısı oldu" dedi.
🔺 Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafenin korunarak gerçekleştirildiği görüşme




Edirne Valisi Ekrem  Canalp, 
"Kapıkule'den günlük 2 bin TIR giriş ve çıkış yapıyor. Oluşabilecek yoğunlukları da kısa sürede çözeriz" dedi.

Vali Canalp konuşmasının ardından Borisov'a Türk kahvesi hediye etti. 


VİDEO

Kaynak:AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓