REKLAM

Bulgaristan'da günlerce bekleyen TIR şoförlerinin yardımına Türk kurum ve kuruluşları koştu

🔺 2 binden fazla TIR şoförünün bulunduğu sınır kapısında, kumanya dağıtıldı
Bulgaristan toprakları içerisinde olup Türkiye’ye geçiş yapabilmek için günlerdir beklemekte olan TIR şoförlerin çektikleri sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletebilmek, acil ihtiyaç duydukları gıda maddelerini temin etmek üzere T.C Sofya Büyükelçiliği , Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kızılay, Kızılhaç, ve  Bulgar Kızılhaç örgütü,Bulgaristan  Türk iş insanları  katkılarıyla kumanya, içme ve temizlik suyu dağıtımına başlandı.




Türkiye'nin Filibe  Başkonsolosu Hüseyin Ergani ve Yeşilay Bulgaristan Bulgaristan temsilcisi Ahmet Pehlivan, Kapıkule Sınır Kapısında günlerdir bekleyen TIR şoförlerine yardım eli uzattı. Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle günlerdir bekleyen şoförlere kumanya dağıtıldı ve Başkonsolos Ergani, şoförlerin problemlerini bizzat dinledi. TC Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök nezdinde yapılan yardımları ve girişimleri Başkonsolos Ergani anlattı.

TÜRKİYE SOFYA BÜYÜKELÇİSİ AYLİN SEKİZKÖK :GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök TIR şoförlerine gönderdiği mesajında
 'Başta gümrük yetkililerimiz olmak üzere bütün resmi makamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ara vermeksizin gece-gündüz çalışıyorlar. Bu mecburi sağlık tedbirleri ortamında geçişlerinizi nasıl hızlandırırız; bunun için gayret gösteriyoruz' dedi.

 Büyükelçi Aylin Sekizkök TIR şoförlerini sürekli bilgilendirerek yapılan girişimleri paylaştı ve Başkonsolos Hüseyin Ergani ile Yeşilay Bulgaristan Temsilcisi Ahmet Pehlivan, sınır kapısında günlerdir bekleyen şoförlerin problemlerini bizzat dinledi. 2 binden fazla tır şoförünün bulunduğu sınır kapısında, şoförlere kumanya dağıtıldı.



TIR KUYRUĞU ZAMAN ZAMAN 50 KM'YE ULAŞIYOR





Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani
'Covid- 19 salgını dolayısıyla yurda dönüşler son derece arttı ve sınırlardan geçişler sorunlu oldu. Sağlık kriterleri gözetildiği için, işlemler daha yavaş oluyor. Özellikle TIR girişlerinde uzun kuyruk oluştu. Bu kuyruk dönem dönem 50 km ulaşıyor. Buradaki TIR şoförlerimiz bazen üç gün boyunca sırada bekliyor. Bu kadar uzun bekleme öngörmedikleri için bu TIR şoförlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük yaşadıklarını öğrendik. 

Bizler Sofya Büyükelçiliğimizin eşgüdümünde ve özel sektörün de desteğiyle buradaki TIR sürücülerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışma başlattık. Mağdur olan vatandaşlarımıza temel tüketim yiyecek malzemesi olabilecek yardımlar başlattık. İki gün yetecek şekilde kumanya veriyoruz' dedi.



Kaynak:DHA, HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓