REKLAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılacak tarihi açıkladı

FOTOĞRAFLAR: haberbg.net 
Ayasofya'nın cami olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesi kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 


Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın Ayasofya kararının ardından Ulusa Sesleniş konuşması yaptı. 24 Temmuz'da Ayasofya'nın ibadete açılacağını duyuran Erdoğan, 


'Diyanet de dini yönüyle ilgili çalışmalara başladı. Ayasofya camiine ücretli giriş uygulamasını da kaldırıyoruz. Tüm camilerimiz gibi Ayasofya'nın kapıları da herkese sonuna kadar açık olacak' dedi.


 AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILACAĞI TARİHİ DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 1934’teki Bakanlar Kurulu’nun camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etmesinin ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılacağını tarihini açıklayarak, 
"Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazıyla birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz" dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓