REKLAM

Bulgaristan pasaportu olanlar Türkiye'deki kısıtlamadan muaf olacak

 HAFTA SONU 4 NİSAN'DA (pazar) BULGARİSTAN'DA 🇧🇬  GENEL SEÇİMLER VAR.   TÜRKİYE'DE🇹🇷  DE SANDIK AÇILACAK. 

🔺Ankara, İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Manisa, Eskişehir, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Çorlu'da ikamet edenler muaf 

Sandık kurulacak şehirlerde seçimlerde görev alacak kişiler ile seçmenlerin 4 Nisan Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları kararlaştırıldı.  Pazar gününe denk gelen seçimler için Türkiye'de de 35 sandık kurulacak.


Türkiye'de 2 bin 854 kişi dilekçe vererek 4 Nisan'da oy kullanmak istediklerini beyan etmişti. Türkiye'de yaşayan ve Bulgaristan pasaportuna sahip olanlar Ankara, İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Manisa, Eskişehir, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Çorlu'da kurulacak sandıklarda oy verebilecek. Ancak 4 Nisan pazar gününe geldiği için oy kullanılan hemen hemen her şehirde sokağa çıkma kısıtlaması bulunuyor.                                                                                                                                                                                                                                              

Bu durumu aşmak için Bulgaristan diplomatik temsilcileri ilgili illerin valilikleriyle temasa geçti. Bu kapsamda Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek ile görüştü. Görüşmenin ardından valiliğin oy kullanmaya gideceklerin Bulgaristan pasaportunu ibraz etmeleri kaydıyla önümüzdeki pazar günü için kısıtlamalardan muaf tutulmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.                         


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓