REKLAM

Bulgaristan'daki şehitlerin hatırası bu parkta yaşayacak


Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 'Şehitler Parkı' düzenlenen törenle hizmete açıldı.                                                                                                                                                                                                                           

Açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yunus Emre Şehitler Parkı'nın çocuklarımızın milli bir bilinçle yetişmesine katkı sağlamasını ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yıldırım Belediyesi'nin Yunus Emre Mahallesi'nde hayata geçirdiği 'Şehitler Parkı' düzenlenen törenle ilçe sakinlerinin hizmetine sunuldu.  

"Aziz şehitlerimizi bu parkla yaşatacağız"


1984'te Bulgaristan'da yaşanan asimilasyon sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1.5 yaşındaki Türkan Feyzullah bebeğin ölüm yıl dönümünde projelendirilen 'Yunus Emre Şehitler Parkı'nı vatandaşların istifadesine sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,                                                                                                                                                             

 

"Yıldırım Belediyesi olarak, 1984'te Bulgaristan'da zorunlu asimilasyon sırasında Bulgar zulmüne direnirken çıkan olaylarda şehit edilen Türkan Feyzullah, Ayşe Mollahasan ve Musa Yakup başta olmak üzere tüm şehitlerimizin anısını yaşatmak için parkımızın adını 'Şehitler Parkı' koyduk. Hepsini rahmetle yâd ediyorum. 'Yunus Emre Şehitler Parkı'nın çocuklarımızın milli bir bilinçle yetişmesine katkı sağlamasını ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Rabbim bize inşallah bir daha Türkan bebeklerin acısını yaşatmasın" ifadelerini kullandı.                                                                                                                                                                                                                                  

 Bulgaristan Türklerinin direniş sembolü olan Türkan Bebeğin ağabeyi Turhan Öztürk,                                                                                                                           

 "Şehitler Parkı mahalle halkına hayırlı olsun. Umarım böyle acılar bir daha hiç yaşamaz. Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz'a Bulgaristan şehitlerini unutmadığı için ayrıca teşekkür ederim" sözlerini aktardı.                                                                                                                                                                                                                                                         

Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Sevinç Mutlu, "Yunus Emre Şehitler Parkı'nı mahallemize kazandırdıkları için Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a çok teşekkür ederim" dedi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ve dua ile Yunus Emre Şehitler Parkı hizmete açıldı.

İHA


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓