REKLAM

Asimilasyon kampanyasının suçluları hala cezalandırılmıyor

şehit Türkan,mezar,Türkan Feyzullah,şehit,asimilasyon,dua,kabri,karanfil,
Fotoğraf : haberbg.net 

1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında öldürülen 17 aylık Türkan Feyzullah  Kırcaali'nin Kirkovo ilçesine bağlı Kayaloba köyü mezarlığında dualarla anıldı.   
                                                                                                        
Türkan Feyzullah'ın annesi Fatma Öztürk, şehit Ayşe Hasan'ın oğulları,şehit Musa Yakub'un yakınları kabri başında karanfiller bıraktı. Bursa Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve Gürsü Belediye Başkanı Mustafa Işık da katıldı.                                                                                                                                                                                       
Asimilasyon kampanyasının ardından 37 yıl geçmesine rağmen suçlular hala cezalandırılmıyor. 37 yıl geçti suçluların bir kısmı vefat etti bir kısmı da elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Mecliste ne araştırma komisyonu kuruldu ne de öneriliyor. Sadece 2012'de mecliste 'özür deklarasyonu' okutuldu. Maalesef yıllar geçti, hiçbir şehidimizin ismini taşıyan esere, parka veya sokağa ismi verilmedi.  
                                                                                                            
Günümüze kadar şehit Türkan'ın mezarı dahil bilinmiyordu, maalesef diğerlerin mezarları da günümüzde bilinmiyor ve ziyaret edilmiyor. Sadece parti logolu anıt çeşmelerle kısmen dini ve kültürümüzü yobazlaştırma girişimi yapılıyor. 

.
Fotoğraf : haberbg.net, arşiv 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓