REKLAM

Ziraat bankası Burgaz'da şube açtı

Ziraat bankası,Burgaz,şube,banka,açılış


Ziraat Bankası, Sofya, Filibe, Varna ve Kırcaali'den sonra Burgaz'da 5. şubesini törenle hizmete açtı.

                                                                                                                                                                                             

Açılışa katılan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, "Bulgaristan'da ticari ilişkilerimizde banka olarak çok memnunuz. Zaten 5 milyar avro civarında bir ticaret hacmi hedefleniyor. Bu iki ülke arasındaki ticaret hacminin artan oranının devam edeceği anlamına geliyor." dedi.


"Bulgaristan'da da 1998 yılında Sofya şubemizi açmıştık. 2010 yılında Kırcaali, Plovdiv (Filibe) ve Varna'da toplamda açtığımız 4 şubenin yanında bugün Burgaz'da 5'incisini açıyoruz" diye konuştu


Burgaz  Valisi Mariya Neykova, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önde gelen finansal kuruluşlarından biri olan Ziraat Bankası'nın, Burgaz'da şube açıyor olmasının, iki ülke arasında geleneksel olarak iyi olan ilişkilere ek yoğunluk vereceğine inandığını söyledi.


Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov da Burgaz kenti ile Türkiye arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da iyiye gitmesinin ve geliştirilmesinin bir işaret olarak gördüğü şube açılışından Burgaz sakinleri ve iş çevrelerinin verimli olarak yararlanacaklarına inandığını söyledi.



"Türk üreticileri Bulgaristan'da 12 bin kişiden fazla istihdam sağlıyor"


Açılışa katılan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Türk yatırımcılarının Bulgaristan'da yaklaşık 2 milyar avroluk yatırımı olduğunu ancak bu hacmin esas hedefinin 5 milyar avro olduğunu söyledi.


Büyükelçi Sekizkök, "Türk yatırımcılarının Bulgaristan'da yaklaşık 2 milyar avroluk yatırımı var. Aralarında büyük şirketler ve üreticiler var, örneğin Şişecam, Teklas, Alkomet, Sarkyusan gibi Türkiye'nin belki de küresel planda en tanınmış en önemli üreticileri Bulgaristan'a yatırım yapıyor. 12 bin kişiden fazla bir gruba istihdam olanağı sağlıyorlar." diye konuştu.


 Ziraat Bankası şubelerinin sayısını artırmak suretiyle hem Türk yatırımcılara, hem de Türkiye ile iş yapan Bulgar iş sektörüne kolaylaştırıcı rolü üstlenmesinin çok önemli bir hizmet olacağını dile getirdi.

Kaynak:AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓