REKLAM

''Bulgaristan'da test 90 leva,Türkiye'de 22 levaya geliyor''

Bulgaristan PCR test ücretleri, Edirne PCR test, Bulgaristan'da test ücretleri

Bulgaristan'ın ülkeye girişlerde PCR testi istemesi nedeniyle alışverişe gelen turistler de PCR testlerini Edirne'de Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı sağlık kuruluşlarında yaptırmaya başladı. 


Bulgaristan'da  PCR testi 600 ile700 liraya denk gelmesi nedeniyle  Edirne'de  daha ucuza 170 liraya yaptıran turistler, test sonuçlarını da yaklaşık 2 saat içinde alıyorlar. 

Edirne'de iğneden ipliğe her şeyi satın alan Bulgar turistler, PCR testlerini de yaptırıp ülkelerine dönüş yapıyorlar. Bu sayede PCR testi uygulamasıyla Edirne'ye alışveriş için gelişleri azalan Bulgar turistin sayılarında artış yaşanması bekleniyor.


'TEST YOĞUNLUĞU ARTTI'


PCR testlerinin yapıldığı özel hastanenin başhekimi ve kulak, burun boğaz hastalıkları uzmanı Opr.Dr. Bülent Havza, şunları söyledi:

" Özellikle ayın 20'sinden sonra ciddi yoğunluk kazandı testler. Özellikle Bulgaristan vatandaşları çok talepte bulunmaya başladı, çünkü testlerimiz Bulgaristan'dakine göre çok ucuz yapılmakta. Süre olarak da çok kısa sürede veriyoruz, yaklaşık 1,5 saatte veriyoruz ve güvenirliği çok yüksek düzeyde


Tahmin ediyorum ki Bulgaristan'da bu süre çok daha uzun. Herhalde 10 saatten aşağı verdiklerini zannetmiyorum. Biz 1,5 saatte veriyoruz. Yoğunluğumuz çok artıyor. Burada daha ucuz olduğunu ve testin kısa sürede çıktığını öğrenen geliyor. Testler maalesef yüzde 100 güvenilir değil ama oldukça doğruya yakın sonuçlar. Mutlaka pozitif çıkanlar karantina altına alınıyor."


'ÇOK PAHALI GELİYOR BİZE'


Türkiye'den Bulgaristan'daki yakınlarını ziyarete giden Ergun Mutlu

"Yarıyıl tatili dolayısıyla Bulgaristan'a gitmek için yola çıktık. Çocuklar babaanne ve dedelerini görsün istiyoruz. Ayın 20'sinde PCR testi istemeye başladılar. Bulgaristan'da da 80 - 90 leva, bu çok pahalı geliyor bize. Biz de geri dönmek zorunda kaldık. Kapıkule'de 170 lira gibi uygun fiyata yapıyorlar testi ve 2 saatte çıkıyor. Bekleyeceğiz biraz. Kişi başı 1000 lira vermektense 170 liraya yaptırıyoruz. PCR testini aldıktan sonra sıkıntısız gideceğiz Bulgaristan'a" dedi.


Bulgaristan'dan gelen Emin Tunca ise, 

"Bulgaristan'da test çok pahalı, 90 leva. Burada 20 - 22 levaya geliyor, biz de o nedenle burada yaptırıyoruz. Ben de 4 tane aşı var ama testsiz kabul etmiyor Bulgaristan. Şimdi test sonucunu bekliyoruz, sonrasında geçiş yapacağız" diye konuştu.

 

Kaynak: DHA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓