REKLAM

Yatırım karşılığı vatandaşlık alımlarında ihlaller tespit edildi

altın pasaport,pasaport

Milli Güvenlik Ajansı (DANS), Adalet Bakanlığı'ndan yapılan ihbarı incelemesi sonucu ''altın pasaport'' olarak da anılan ve yatırım karşılığından vatandaşlık verilen işlemlerde şu ana kadar 5 ihlal tespit etti.


Yatırım karşılığı vatandaşlık verme uygulamasının yürürlüğe konulduğu 2013 yılından bu yana yapılan tüm işlemleri mercek altına alan DANS, özellikle 47 şüpheli olayı yakın takibe aldı.


Adalet Bakanı Nadejda Yordanova,TV1 televizyonunda Genka Şikerova'nın ''Sorular'' programında  HÖH/DPS partisinin dün DANS'a ihbarda bulunduğu  ''altın pasaport'' olayını değerlendirdi.

'' HÖH bu konuya tepki göstermesinde geç kaldı. Yazın, Adalet Bakanı Yanaki Stoilov DANS'a gönderdiği mektupta 47 şüpheli ihlal vakası için inceleme talep etti'' dedi.

Söz konusu bazı ihlalleri de değerlendiren Bakan Yordanova şöyle konuştu,

''Çok rahatsız edici veriler var. Örneğin, menkul kıymetlere yapılan yatırımlar kısa sürede el değiştirdiğini görüyoruz. Bunun yanında para transferi için kısır döngü bir sistem tespit edildi''.

Adalet Bakanlığı, yatırım karşılığında vatandaşlığın kaldırılmasına yönelik bir yasa tasarısı hazırladı  ve bir sonraki Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması bekleniliyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓