REKLAM

Boyko Borisov bu gece evinde gözaltına alındı

 

İçişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, Avrupa Savcılığı'nın 120 ayrı olayla ilgili sürdürdüğü kapsamlı bir soruşturma kapsamında, Boyko Borisov'un 24 saatliğine gözaltına alındığı bildirdi.


GERB partisinden eski Maliye Bakanı Vladislav Goranov, Parlamentonun eski Maliye Komisyonu Başkanı Menda Stoyanova ve Borisov'un Basın Danışmanı Sevdalina Arnaudova'nın evlerinde arama yapıldığı ve onlarında da gözaltında oldukları belirtildi.


Bakanlık, süren kapsamlı operasyonla ilgili çok sayıda adreste arama yapıldığını ve delil toplandığını kaydetti. Bulgaristan'ı dün ziyaret eden Avrupa Başsavcısı Laura Kövesi, Avrupa finansal fonlarıyla ilgili yapılan farklı yolsuzlukları kapsayan 120 suç ihbarıyla ilgili soruşturmalar yapıldığını duyurmuştu. 


Bulgaristan'ın eski Başbakanı Boyko Borisov, AB savcılığı tarafından yürütülen soruşturmaların ardından Perşembe günü ülke çapında düzenlenen bir polis operasyonunda gözaltına alındı.İçişleri Bakanlığı, Borisov'un 24 saat gözaltında tutulduğunu söylerken, kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.


Başbakan Kiril Petkov ise sosyal medya hesabından, “Kimse kanunların üstünde değil” paylaşımı yaptı.


AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ


Boyko Borisov'un avukatı  Menko Menkov, Emniyet Genel Müdürlüğü binasında müvekkili ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Kiril Petkov bugün tanık olarak sorgulandı. Ev arama protokolü ve 24 saat gözaltı kararı dışında hiçbir materyale aşina değilim. Petkov'dan başka kimse sorgulanmadı. Borisov'un neyle suçlandığını anlamadım. Gasp suçlamasıyla olduğu beyan ediliyor. Kimin, ne zaman veya tam olarak gasp olduğunu söylenmiyor'' dedi.


Bu arada GERB sempatizanları gerek Borisov'un Bankya'daki evinin önünde, gerek ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ve Bakanlar Kurulu binası önünde toplanarak duruma protesto etti.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓