gün kaldı Seçim CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Razgrad Hastanesi’nde doğum oranı personel sıkıntısına rağmen yüzde 10 yükseldi


Razgrad kentindeki “Sv. İvan Rilski” Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’nde bu yıl doğum sayısı yüzde 10 arttı. 


Servis sorumlusu Dr. Vasilena Manolova, personel yetersizliği ve hastanede yaşanan zorluklara rağmen doğum oranındaki artışın sevindirici olduğunu belirterek yıl sonuna kadar en az 160 bebeğin dünyaya gelmesini hedeflediklerini söyledi. Dr. Manolova, BTA'ya yaptığı açıklamada, 

“Tüm zorluklara rağmen bu yıl servisimizde doğum sayısını yüzde 10 artırdığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Personelimiz az ve hem hastanede hem de servisimizde çeşitli sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.


Hastanede bu yıl ikinci kez düzenlenen Açık Kapı Günü kapsamında anne ve baba adayları, doğum servisinin koşullarını yakından tanıma ve sağlık ekibiyle görüşme fırsatı buldu. Etkinlik, hastanenin kuruluş yıl dönümü ve Bulgaristan Doktorlar Günü dolayısıyla gerçekleştirildi. Dr. Manolova’nın verdiği bilgiye göre, yıl başından bu yana serviste 123 bebek dünyaya geldi. 124’üncü bebeğin doğumu beklenirken ekip, yıl sonuna kadar en az 160 bebeğin doğmasını hedefliyor.


“Bakım, destek ve güven” sloganıyla düzenlenen etkinlikte ziyaretçilere hasta kabul süreci, doğum ve ameliyathaneler ile yenidoğan bakım alanları tanıtıldı. Dr. Manolova, anne adaylarının doğum öncesinde ortamı ve sağlık ekibinin çalışma düzenini tanımasının, doğum zamanı kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olacağını belirtti.


Servise başvuran gebeler önce kabul bölümünde muayene ve gerekli tetkiklerden geçiriliyor, ardından doğum salonuna alınıyor. Sezaryen gerektiğinde kullanılmak üzere ameliyathane de bulunuyor. Daha özel bakıma ihtiyaç duyan yenidoğanlar için ise solunum desteği sağlayan cihazlar ve monitörlerle donatılmış bir yoğun bakım odası hizmet veriyor.


Serviste anne ve babaların bebek bakımına aktif katılımı da teşvik ediliyor. Çocuk hemşireleri annelere bebeklerin bezlerinin değiştirilmesini ve günlük hijyen işlemlerini uygulamalı olarak göstererek ilk bakım sürecinde rehberlik ediyor. Taburculuk sırasında fotoğraf çekilebilmesi için özel bir köşe hazırlanırken anne ve bebeklere küçük hediyeler de veriliyor.


Halka Açık Günü’nde ziyaretçiler, hastanede kalış koşulları, doğum süreci ve anne-yenidoğan bakımı hakkında sorularını sağlık ekibine yöneltti. Etkinliğe Acil Yardım ekibinin temsilcileri de katıldı.


Dr. Manolova, serviste kendisi ve Dr. Snejina Dimitrova olmak üzere iki kadın hastalıkları ve doğum uzmanının, ayrıca Dr. Penka Damyanova ve Dr. Georgieva olmak üzere iki neonatoloji uzmanının görev yaptığını belirtti. “Umarım uzun yıllar daha sizlere yardımcı olmaya devam edebiliriz” dedi.


Doğum yapan Neli Rosenova ise gördüğü bakım için teşekkür etmek amacıyla Dr. Manolova’ya çiçek verdi. Rosenova, sağlık çalışanlarına hitaben, “Hayatımızın en önemli ve en anlamlı anında bize yol gösteren sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Bulgaristan haberleri

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

↑ Yukarı Çık
Arama
Balkan Radyosu