REKLAM

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Ramazan Bayramı Tebrik Etti



Başkent Sofya'daki Müslümanlar, ibadete açık tek cami olan Kadı Seyfullah Efendi Camisi'nde bir araya geldi. Yaklaşık 300 kişilik kapasiteli, halk arasında "Banya Başı" adı ile bilinen caminin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle cemaatin büyük bölümü namazını caminin önündeki kaldırımlarda kıldı.



Bu arada ramazanın ilk gününde Sofya'da iftar veren Cumhurbaşkanı Rumen Radev, bu kez bayram dolayısıyla yayımladığı mesajında Müslümanların bayramını kutladı.Yazılı mesajında, "Evlerinizin ve sevdiklerinizin sağlık, esenlik ve mutluluk içinde olmasını yürekten diliyorum." diyen Radev, şu ifadelere yer verdi:

"Millet olarak tüm ihtiyaç sahipleriyle barıştan, şefkatten ve dayanışmadan yana olmaya devam edelim. Çünkü bu sadece günümüz nesilleri için değil, insanlık için de kurtuluş yoludur."​​​​​​​


Bakanlar Kurulu'nun resmi Facebook hesabından Başbakan Kiril Petkov ülkedeki Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ederek, sağlık ve esenlik getirmesini diledi.

''Bugün bayramla gelen gelen iyilikler, Bulgaristan'ın örnek olduğu gibi insanlar arasındaki saygı, anlayış ve hoşgörünün bir parçasıdır'' diye yazdı.


Kaynak: AA, HABERBG.NET 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓