REKLAM

Badminton Balkan Şampiyonası Haskovo'da yapıldı

Снимки-Хабер бг-Неджля Мюмюн
 
Bulgaristan Batminton  Federasyonu'nun  organize ettiği  dördüncü Batminton Balkan Şampiyonası, Haskovo ev sahipliği  yaptı.Katılan ülkeler ise Bulgaristan,Türkiye,Makedonya, Yunanistan ve Romanya'dan toplamda 150  yarışmacı  katıldı. Türkiye'den ise 35  yarışmacı katıldı. Batminton Şampiyonası fyaş grubu olarak farklı kategorilerde  oynandı.Bulgaristan Batminton   kuruculardan  Haskovolu olan Püzant  Kasabyan ,Bulgarların çok iyi oynadıklarını ve 45 yıldır Bulgaristan'da oynanıldığını belirten  ev sahibi Kasabyan,



Türklerin de çok iyi oynadıklarını ve Türk  gençlerin  hızla ilerlediklerini kaydetti.Bu Türkiye'de Batmintonun  geleceğini gösterdiğini dile getirdi.Türkiye'de ve Bulgaristan'da 2 kez  düzenlendiğini ve önümüzdeki yıllarda Yunanistan ve Romanya'da düzenleneceğini açıkladı.

35 yaş üzeri kadınlarda Ayşegül Doğan ve Hakan Boran üçüncü kaldı. Bulgaristan'dan  ise   Sibin Atanasov ve Mariya Yordanova kazandı.Romanya'dan ise Radu Lonesko 40 yaş  grubunda kazanan isim oldu. Türkiyeden 40 yaş üzeri  kadınlardan birinciliği Nehir İnce  elde derken,üçüncülüğünü  İrman Doğan oldu. Bulgarlardan Petır  Valov ve Yasen Radev  oldu.

50 yaş  ve üzeri  kategoride ise Jelyasko Vılkov,Dimitır  Gaydarjiev  ödül aldı.Bu  tür sporların amacı Balkanlardaki  insanların  birleştirmesi,diyaloğun artması olduğu vurgulanıyor.

Fotoğraflar:HABERBG-Necla MÜMÜN
HABERBG


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓