REKLAM

Министър Плевнелиев: До шест месеца проблемът с водата на Меричлери и с. Великан ще бъде решен

снимка:Хабер бг
Областният управител ще координира действията за по-бързото разрешение на проблема с питейната водата в Меричлери и с. Великан.



Този и още други наболели проблеми на областта бяха детайлно обсъдени на среща в Областна администрация с министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Срещата бе инициирана от Румен Данев непосредствено след откриването на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води в Димитровград, чиято лента преряза лично премиерът Бойко Борисов.
В присъствието на зам.областният управител Николай Нанев кметовете на Хасково и Димитровград Георги Иванов и Стефан Димитров, директори на ВиК дружества и др. министър Плевнелиев, заяви твърдата позиция на държавата, проблемът на Меричлери да бъде решен. Той обеща финансиране на проекта, който ще включва изграждането на водопровод от близо 15 км., чрез него от Димитровград ще се подава питейна вода на Меричлери и с. Великан. До март министърът очаква да бъде внесен готов проект и строително разрешение. Очаква се гражданите да пият чиста вода в началото на второто полугодие. ВиК-Димитровград е готово да се включи и да помага с всички средства, декларираха от дружеството.
Министър Плевнелиев обеща


и бързо разрешение на проблема с главния водопровод на Хасково, част от който се нуждае от подмяна.
Дискутирано бе и строителството на АМ “Марица”. „До края на 2011 година трябва да бъде завършено строителството на лявата лента от км 100 до км 108. Средствата за това са заложени в бюджета”, каза Плевнелиев.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓