REKLAM

Ataka partisinden Cemil Çiçek karşılaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, günübirlik Bulgaristan ziyaretinde mevkidaşı Tsetska Tsaçeva ile görüştü.
Ataka üyesi meclis başkan yardımcısı, Çiçek'le görüşmeye alınmadı
FOTOĞRAF-CİHAN HABER AJANSI
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, günübirlik Bulgaristan ziyaretinde mevkidaşı Tsetska Tsaçeva ile görüştü. Bulgaristan Meclisi'nin aşırı sağcı Ataka partisi üyesi Başkan Yardımcısı Pavel Şopov, görüşmeye alınmamasına tepki gösterdi.


Cemil Çiçek'i meclise gelişinde karşılayan Pavel Şopov, kendisine Bulgar meclisinin Trakya mültecileriyle alakalı aldığı kararı vermek istedi. Bir süre Cemil Çiçek'le yürüyerek derdini anlatmaya çalışan Şopov'un ikili görüşmelere katılması korumalar tarafından engellendi. Gazetecilere açıklama yapan Şopov, tepkisini dile getirerek Türk tarafının söz konusu problemden haberdar olmadığı kanaatine vardığını söyledi.

Bu arada Tsetska Tsaçeva, mevkidaşı Çiçek'e Bulgaristan Cumhuriyeti meclisinin ilk zilinin replikasını hediye etti. Daha sonra meclis genel kurulu balkonuna geçen Çiçek, milletvekillileri tarafından alkışlandı.

BORİSOV'LA GÖRÜŞMEDE ULAŞTIRMA KONULARI GÜNDEME GELDİ

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile yaklaşık 45 dakika görüşen Meclis Başkanı Çiçek, ikili ilişkilerin çok iyi olduğunu, Bulgar yöneticilerin ilişkileri daha üst seviyeye çıkarma iradesini gördüğü için mutlu olduğunu kaydetti.

Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski’nin de katıldığı görüşmede Plovdiv-Svilengrad-İstanbul demiryolu hattının modernizasyonu, Meriç Otoyolu inşaatı ve Gorna Arda Hidroelektrik Santralı projeleri konuşuldu.

Başbakan Borisov, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki doğalgaz boru hattının Nabucco projesine ilk etapta dahil edilmediğini belirterek, hattın sadece ihtiyaç zamanında kullanılmak için inşa edileceğini ve bunun bedelinin 100 milyon leva olacağını söyledi.

PLEVNELİEV: TİCARET HACMİ YÜZDE 30 BÜYÜDÜ

Cemil Çiçek daha sonra Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’i makamında ziyaret etti.

Kasım ayında Türkiye’ye geleceğini aktaran Plevneliev, ticaret hacminin 2010 yılına göre 2011’de yüzde 30 artış gösterdiğini ve 4 milyar dolara ulaştığını vurguladı.

Türkiye’nin Bulgaristan yatırımları arasında 19. sırada yer aladığını aktaran Plevneliev, ilk üç ayda Türkiye’nin Bulgaristan’a 10 milyon euroluk cüzi bir yatırımı olduğunu kaydetti. Bunu daha da ileriye çekmek isteğini belirten Plevneliev, “Bulgaristan ve Türkiye arasındaki derin dostluk ilişkiler var. Her alanda mükemmel ilişkilerimiz de ortada. Hükümet düzeyinde iki yıl içinde iki kez hükümetler arası toplantı düzenlendi. Birçok projeye start verildi, birçok yatırımlara da ön ayak olundu. Yakındaki Türkiye’ye yapacağım ziyaretinin de bu ilişkileri hızlandırmasını umuyorum. İlişkilere maksimum yararlı olabilmek için ziyaretimde benimle birlikte bakan ve iş adamlarını da heyetime davet edeceğim." dedi. CİHAN
Ataka üyesi meclis başkan yardımcısı, Çiçek'le görüşmeye alınmadı
Ataka üyesi meclis başkan yardımcısı, Çiçek'le görüşmeye alınmadı
Ataka üyesi meclis başkan yardımcısı, Çiçek'le görüşmeye alınmadı

Kaynak: CİHAN HABER AJANSI

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓