REKLAM

Kurban Bayramı coşkusu-Sofya camiisi doldu taştı

Caminin içine sığmayan cemaat avluda namazını kılmak zorunda kaldı. Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Doç. Dr. Fikret Karaman, namaz öncesi verdiği vaaz ‘kurban’ hakkında bilgi verdi. Namaz sonrası bayramlaşan Müslümanlar, kurbanlarını kesmek için mezbahaların yolunu tuttu. Başmüftü Mustafa Hacı Aliş, bu yıl yaklaşık bin kurbanın etini dini fark etmeksizin ihtiyaç sahiplerine taksim edileceği bildirildi.




Başmüftülüğ’e gelen hisselerle alınan kurbanlar, ülkedeki farklı bölgelerde kesilerek dağıtılacak. Başmüftü Aliş, Suudi Arabistan, Türkiye ve Bulgaristan’da farklı günlerde kutlanan Kurban Bayramı ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

Aliş, Hanife mezhebine göre dünyanın herhangi bir yerinde görülen hilalin tüm Müslümanların bayram yapmasını gerektirdiğini, Şafii ve Hanbeli mezhebine göre ise her bir bölgenin hilali ayrı ayrı görmesi durumunda bayram yaptığını kaydetti.

Müslümanların birliğinin, bayram gününden çok daha önemli olduğunun altını çizen Aliş, tefrikaya ve fitneye düşmeden beraberlik çağrısında bulundu.

Başbakan: Yüce Yaratıcı size hikmet nasip eylesin

Müslümanların bayramını kutlama geleneğini bu bayramda da sürdüren Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Kurban Bayramı vesilesiyle içten dileklerinin kabul edilmesi temennisinde bulundu. Borisov mesajında şunları dile getirdi: 
Bayram vesilesiyle herkesin gösterdiği barış duyguları ve tövbe sayesinde bayramı temiz bir kalple karşıladığınıza eminim. Ülkemizdeki büyük bayramların, sadece belirli din temsilcilerini değil, etrafındaki diğer din mensubu vatandaşları da birleştirdiğini mesrur bir şekilde ifade etmek istiyorum.

 

Bu yönde gösterilen insanlık ve yandaşlığın gündelik hayatımızdan bir parça olacağına inanıyor ve Bulgaristan’ın her zaman dinler arası ve etnik hoşgörü bakımından en iyi örnek olmaya devam edeceğini ümit ediyorum. Bu bayram günlerinde Yüce Yaratıcı’nın dualarınızı ve tövbelerini kabul ederek, sizlere hikmet nasip eylemesini temenni ederim.”


Kaynak: CİHAN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓