REKLAM

Ердоган:Пейтриът ще бъдат настанени в окръзите Адана, Газиантеп и Кахраманмараш.

Cihan

Ердоган подчерта,че НАТО е защитникът на територитиите на страните от алианса и съобщи,че батареите Пейтриът ще бъдат настанени в окръзите Адана, Газиантеп и Кахраманмараш.
Премиерът Ердоган се спря и на събитията в Сирия
и каза,че режимът на Есад постоянно губи кръв и рано или късно ще си отиде. Той каза,че Есад се стреми да предизвика междусектантски сблъсъци в Сирия и посочи,че сирийската армия е загубила инициатива на суша. Той отбеляза,че най-силният съюзник на Есад е Иран и че неспособността на Съвета за Сигурност на ООН да приеме категорична резолюция във връзка със Сирия е укрепила позиците на режима на Есад. Ердоган каза,че западните страни оказват недостатъчна подкрепа на опозицията в Сирия и подчерта,че Турция няма да се отклони от набелязаната си сирийска политика.
Cihan
Премиерът Ердоган се спря и на положението в Ирак и посочи,че положението в тази страна е критично,тъй като страната е в ситуация на междусектантска война и може да се превърне в нова Сирия. Той заяви,че правителството в Багдат е правителство на малцинството и че искат в тази страна да бъде установена система,която ще черпи силата си от народната воля и че Турция е против разпокъсването на Ирак.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓