REKLAM

Пожарът в Свиленградско е обхванал 20 000 дка площ

Пожарът в Свиленградско е обхванал през нощта 20 000 декара.
Пожарът в Свиленградско е обхванал 20 000 дка площ
Огънят бушува близо до границата с Турция от вчера следобед. Пожарът беше спрян на метри от къщите на хората и все още не е
локализиран. Няма опасност за населението. Изпратена е помощ. Очаква се тежка машина, с която да се проправят пътища.
През нощта пожарът не се е разраснал много. Ситуацията е същата, каквато е била и снощи, предава БГНЕС. Пожарът бушува между селата Студена, Михалич и Равна гора.
В потушаването на огъня участват 30 пожарникари с шест противопожарни автомобила, както и два автомобила на граничната служба в Свиленград.
В късния следобед вчера в гасенето се включи и вертолет на Военновъздушните сили. Шест пожарни автомобила са включени от областите Кърджали, Ямбол, Пловдив, Сливен и Смолян.
„Благодарение на помощта по въздух и на стотиците доброволци, огнеборците спряха огъня, преди да стигне до последните къщи в Равна гора. През нощта обаче продължи да гори на фронт от 8 километра", каза комисар Николай Вълчев, началник на ОУ ПБЗН - Хасково. „По склона на планината пожарът се развива много бързо когато има вятър", допълни той пред Нова телевизия.
"Пожарът още не е локализиран. Няма опасност за населението. Направили сме заявка за хеликоптер. Като цяло площта на огъня не се е разраснала много, тъй като времето беше тихо. Не се налага евакуация на населението, въпреки че извадихме възрастните хора от домовете им за по-голяма сигурност. Но това беше с превантивна цел. Хората вече са по домовете си", сподели Вълчев. Той не можа да даде прогноза кога ще бъде изгасен огъня.
Борбата с огнената стихия в Сакар планина близо до границата с Турция ще продължи и днес. В нея отново ще се включи хеликоптер.


Дарик-Хасково
  


 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓