REKLAM

Putin'den Türkiye'ye sert yanıt gecikmedi

http://gazetemanifesto.com/wp-content/uploads/2015/11/putin.jpg
Putin, “Dün yaşananlardan sonra, benzer olayların olmayacağını söyleyemeyiz. Eğer böyle bir şey tekrar olursa öyle ya da böyle buna karşılık vermek zorunda kalacağız.



Uçak krizi sonrası bugün yeni bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’yi suçlayıcı tavrını sürdürdü. Ankara'nın radikal İslamcıları desteklediğini iddia eden Putin, dünkü olayın benzerinin yaşanması durumunda karşılık vereceklerini söyledi.
Rusya uçağının düşürülmesi konusunda Rus gazetecilerin sorularını cevaplayan Vladimir Putin, şöyle konuştu: 
Asıl sorun, dün yaşadığımız trajediyle ilgili değil, daha derin problemler var. Emin olun, sadece biz değil tüm dünya görüyor ki Türkiye’nin mevcut yönetimi, belli yıllardan beri kasten yürüttüğü politika ile ülkesini İslamlaştırıyor. Biz de İslam'ı destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Ama burada asıl söz konusu olan, radikal akımlar... Bu da, ilk bakışta göremediğiniz olumsuz bir ortam ve atmosfer oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

BENZER OLAY YAŞANIRSA KARŞILIK VERİRİZ

Benzer olayların tekrar yaşanmayacağına dair bir şey söyleyemeyeceklerini belirten Putin, “Dün yaşananlardan sonra, benzer olayların olmayacağını söyleyemeyiz. Eğer böyle bir şey tekrar olursa öyle ya da böyle buna karşılık vermek zorunda kalacağız. Bu durumda Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız tehdit altında kalabilir. Dışişleri bakanlığımız bu konuda uyarıları yapmalı.” dedi.

Dünkü olaydan sonra Türkiye'de bulunan ve Türkiye'ye gidecek Rus vatandaşları için önlem alınmasının şart olduğunu söyleyen Putin, 
“Dışişleri Bakanlığı, tehlike olduğuna dair uyarıda bulunarak doğru yapıyor.” diye konuştu.


Rusya Konsolosluğu önünde güvenlik önlemi

  Rusya savaş uçağının düşürülmesinin ardından polis, Taksim'de bulunan Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Çevik kuvvet polisi İstiklal Caddеsi'nde bulunan Rusya Konsolosluğu önünde herhangi bir olaya karşı önlem aldı. Konsolosluk önünde çevik kuvvet polisine ait otobüslerle de bekliyor.

 

Çavuşoğlu ve Lavrov bir araya gelecek

 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.


Bilgiç yazılı açıklamasında, “Görüşmede Sayın Bakan, Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen RF savaş uçağı hadisesine ilişkin Rus muhatabına bilgi vermiştir. Görüşmede, konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması hususunda mutabakata varılmıştır. Her iki bakanın önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi de kararlaştırılmıştır.” dedi.

 

Lavrov, Türk mevkidaşının görüşme talebini kabul etmedi


İnterfax haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türk mevkidaşının görüşme talebini kabul etmediğini söyledi. Türk ve Rus dışişleri bakanları arasında telefon görüşmesinin yapıldığını anlatan Zakharova, Lavrov'un mevkidaşının "bir araya gelelim" talebini kabul etmediğini aktardı.

Türk Dışişleri Bakanlığı, iki ülke dışişleri bakanlarının görüşeceğini açıklamıştı.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓