REKLAM

Dünya Medeniyetleri ve Yaratıcı Turizm Kongresi ilki Sofya'da düzenlendi

Türkiye'yiKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman temsil etti.
Bulgaristan'ın başkenti Sofya’da düzenlenen  Dünya Medeniyetleri ve Yaratıcı Turizm Kongresi'nde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 40 ülkeden turizm bakanları ve yardımcıları turizm sektörünün geleceğini tartıştı.

Türkiye dünyada en çok turist gelen 6. ülke.

  Evsahibi Bulgaristan'ın Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, "Dünya medeniyetlerin yeni sınavının tarihi zenginliklerini korumak ve onları daha çok turist çekebilecek şekilde sunmak olduğunu" söyledi.
  Kongrede konuşan Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye’nin, Anadolu'nun dünya medeniyetinin beşiği olduğunu söyledi. 

  Anadolu’da herhangi bir şehre gidildiğinde Romalıların, Hititlerin, Firiklerin, Likyalıların ve eski Makedonyalıların eserlerinin görülebileceğin belirten Yayman, sözlerini şöyle sürdürdü:
  “Henüz  1990 yılında Türkiye’deki turistik yatak sayısı Yunanistan’ın Rodos adasındaki kadardı, ama şu anda Türkiye dünyada en çok turist gelen 6. ülke. Hiçbir medeniyet tek başına var olmamıştır, tek bir kaynaktan beslenmemiştir.
  Dolayısıyla ülkelerin somut ve somut olmayan kültürel değerleri bir sentezin yansımasıdır. Biz kültür ve turizm alanının politikanın üstünde olduğunu düşünüyoruz ve daha fazla işbirliğinin altını çiziyoruz. Dünyada ve bölgede çatışmaların yükseldiği bir dönemde turizm bir barış elçisi olabilir.”

Bakan Angelkova:“Biz, komşu Türkiye ile birlikte  üçüncü pazarlara çıkabiliriz
  

  Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova da AA muhabirine, Türkiye ile ilişkilerinin mükemmel olduklarını belirterek, “Biz, komşu Türkiye ile birlikte  üçüncü pazarlara çıkabiliriz. Türkiye’nin turizm alanında çok büyük bir deneyimi söz konusu. Ülkemize gelen Türk turist sayısı gittikçe artıyor, bu yıl 500 bine ulaştı, ancak bu ziyaretlerin sayısını artırmak üzere gerekli kolaylıkları sağlamak zorundayız.”


  Kültür Bakanı Vejdi Raşidov da, Türkiye ile kültürel ilişkilerin yoğun şekilde geliştiğini belirtti. Yunanistan ile birlikte üç ülkenin ortak turistik paketler sunabileceğine işaret eden Raşidov, “Eski bir kültür üzerine yayılan üç ülkemiz Sofya, Atina, İstanbul üçgenini değerlendirerek, bu kapsamda çok turist çekebilir.” dedi.

Bu arada Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Bulgaristan’daki temaslarını Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe’nin konutunda soydaşlarla bir araya gelerek tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓