REKLAM

Mümin Gençoğlu:Çok sayıda Türk Milletvekilini parlamentoya sokmak istiyoruz

Mümin Gençoğlu:Bu erken genel seçimler,
Türkiye’de yaşayan soydaşlarımız açısından bizim için çok önemlidir.
Babaeski Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Gençoğlu, Bulgaristan’da yapılacak olan erken genel seçim tarihinin 26 Mart 2017 Pazar günü olacağını belirtti.

Gençoğlu, yaptığı açıklamada, Bulgaristan’da yeni Cumhurbaşkanı seçilen Rumen Radev’in, 43.Halk Meclisi’ni feshederek, erken seçim tarihi kararı alacağını belirterek; ‘Bulgaristan Cumhuriyeti Anayasa’sına göre, yeni bir Halk Meclisi’ne ilişkin seçimler, öncekinin feshedilmesinden en geç iki ay içinde düzenlenmesi gerekir. 

ERKEN SEÇİM 26 MART 2017'DE

Bizim edindiğimiz bilgiye göre, Bulgaristan’da yeni Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Rumen Radev’in, 27 Ocak’ta çıkaracağı kararnameyle 43’üncü Halk Meclisini feshederek, erken seçim tarihi kararı alacaktır. Bu tarihte muhtemelen 26 Mart 2017 Pazar günü olacaktır. Bu erken genel seçimler, Türkiye’de yaşayan soydaşlarımız açısından bizim için çok önemlidir.
Mümin Gençoğlu

DOST PARTİSİNİN İLK SEÇİMİ

Çünkü desteklediğimiz Dost Partisi ilk defa Bulgaristan’da yapılacak olan Genel seçimlere katılacaktır. Onun için Bulgaristan’dan göç ederek, Türkiye’de yaşayan, oy kullanma hakkına sahip çifte uyruklu vatandaşlarımızın seçimlere büyük bir çoğunluğunun katılması için çalışmalara bugünden itibaren başlayacağız. 

Bu sefer yapılacak olan bu erken genel seçimlerde çok sayıda Türk Milletvekilini parlamentoya sokmak istiyoruz’ dedi.

Metin KARAKUŞ/Babaeski
Kaynak:GÖRÜNÜM gazetesi

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓