REKLAM

Kılıçdaroğlu: HÖH'lü olanlara Türkiye'ye giriş yasak,DOST'dan olanlar serbest

          



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Bulgar Parlamentosu üyesi Erdinç İsmail Hayrullah'ın Dışişleri Bakanlığı'nın kararıyla Türkiye'ye girişinin yasaklandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu,Türkiye'ye girişi yasak olan belgeyi gösterdi




"Sen Almanya'ya giderken yasaklıyorlar tepki veriyorsun ama aynı şeyi sen yapıyorsun"

"Bulgaristan'dan malum çok sayıda vatandaş geldi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını aldı. Bunlar aynı zamanda hem Türk vatandaşı,hem Bulgar vatandaşı. Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler diye bir parti kurdular, ağırlıklı olarak Türk kökenli vatandaşların partisi bu parti. Bunlar seçimler olduğu zaman Türkiye'ye geliyorlar oradaki siyasetçiler, Türkiye'deki Bulgar kökenli vatandaşlara aynı zamanda Türk vatandaşı olanlara propaganda yapıyorlar. 

Buna izin veriliyor. Nasıl Almanya'ya, Fransa'ya biz gidiyorsak onlar da buraya geliyorlar. Ama şu yapıldı, Bulgaristan'da Türk kökenli aynı zamanda hem Bulgar hem de Türk vatandaşı olan Erdinç İsmail Hayrullah Bulgar parlamentosunda Bulgaristan Türkiye Dostluk Gurubu Başkanı aynı zamanda. Seçimler yapılacak Bulgaristan'da ve Türkiye'ye gelip Bulgar vatandaşları arasında propaganda yapmak istiyor. 
Kılıçdaroğlu'nun söylediklerine göre,Mestanlı'dan Türkiye-Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı Erdinç İsmail Hayrullah'a Türkiye giriş yasağı konuldu.

Bunun Türkiye'ye girişini Dışişleri Bakanlığı yasakladı. Niye yasaklıyorlar? Sen Almanya'ya giderken yasaklıyorlar tepki veriyorsun ama aynı şeyi sen yapıyorsun. Bir Türk vatandaşının Bulgaristan'dan buraya gelişini yasaklıyorsun sınır kapısından içeri sokmuyorsun. 
Erdinç Hayrullah'a Türkiye'ye giriş yasağı belgesini gösterdi

Şimdi Sayın Binali Yıldırım'a, Sayın Dışişleri Bakanına, Sayın Cumhurbaşkanı da sormak istiyorum; bu Türk vatandaşının, Türkiye'deki çifte vatandaş olan insanlara kavuşmasını, gelip burada propaganda yapmasını hangi gerekçeyle kabul etmiyorsunuz? Hangi gerekçeyle Türkiye'ye girişini yasaklıyorsunuz? Resmen Türkiye'ye girişi yasaktır diyor neden? Türkiye Cumhuriyeti gibi dünyada saygınlığı olan bir devlet kendi itibarını ayaklar altına almaz. 

''Hak ve Özgürlükler Partisi'nin karşısına Dost Partisi kurdular''

Almanya'ya kızıyorsunuz daha kötüsünü siz yapıyorsunuz. Siyaset çifte standardı kaldırmaz. Bulgaristan'daki Türk ve Müslüman olan kişi de Türkiye'ye gelmeli ve Bulgar vatandaşlarına çıkıp kendi propagandasını yapmalı. Neden biliyor musunuz? Nasıl Türkiye'yi ayrıştırıyorlarsa, Bulgaristan Türklerini de ayrıştırdılar. 

Hak ve Özgürlükler Partisi'nin karşısına Dost Partisi kurdular. Dost Partisi'nden olanlar Türkiye'ye girebilir Hak ve Özgürlükler Partisi'nden olanlar Türkiye'ye giremez. Bu olur mu?" şeklinde konuştu.


Video:DHA


Kaynak:DHA

FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN ANINDA HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓