REKLAM

Bulgaristan göçmeni oyuncu Mehmet Mehmedov: Bulgaristan'dayken bana 'Türk' diyorlardı,Türkiye'ye geldik 'Bulgar' diyorlar



oyuncu Mehmet Mehmedov kimdir?

'İkisini de Sevdim'in  dizisindeki 'Hasan'ı Mehmet Mehmedov, Bulgaristan'da yaşadığı zorlukları anlattı: Bir gün polisler kapıya dayanıp ismimizi ve dinimizi değiştirdi. Benim oradaki ismim Mario'ydu.



Göçmen bir ailenin çocuğu olarak Bulgaristan'da doğan Mehmet Mehmedov; atv'de yayınlanan 'İkisini de Sevdim' dizisinde 'Hasan'ı oynuyor. Mehmedov'la bilinmeyen yönlerini ve diziyi konuştuk...

Bulgaristan göçmeni bir ailesiniz ve 6 yaşında İstanbul'a gelmişsiniz. O dönem neler yaşadınız?

Bulgaristan'da komünizm rejimiyle yetiştim, tek çocuktum ve Türkiye'ye gitmeye karar verdik. Bulgaristan'dayken bana 'Türk' diyorlardı, Türkiye'ye geldik 'Bulgar' diyorlar.


Siz kendinizi nereye ait hissediyordunuz?

Türk bir ailenin içinde büyüdüğüm için kendimi Türk hissediyordum. Komünizm döneminde yabancı dil konuşmak yasaktı. O yüzden Bulgarca konuşmak zorundaydık, dolayısıyla Türkçe konuşmayı sonradan öğrendim. Türkiye'de şu an pek çok etnik kimlikten insan var ve bazıları özgürlüğünün olmadığını savunuyor ama Türkiye'de yaşıyoruz ve herkes, her istediğini yapabiliyor.




Bulgaristan'da ne gibi zorluklar yaşadınız?

Bir gün kapımıza polisler dayanıp Türk ve Müslüman olduğumuz için; 'Senin dinin bu, isminde şu olacak' dediler. Mesele benim oradaki ismim, 'Mario Filip' olarak değiştirilmişti.


Göçmen bir Türk olarak, Türkiye'nin son zamanlarda yaşadığı olumsuz olaylar hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Bulgaristan'da Türk örf ve adetleriyle büyütüldüm. Dedem her zaman Türkiye'nin tarihini ve bugününü anlatmıştı. Türkiye, dünyanın ortasında yer alan çok önemli bir ülke ve bu yüzden bütün gözler Türkiye'nin üzerinde; uyanık olalım, gözümüz açık olsun. 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Keşke o gün hiç yaşanmasaydı.




'Yıllar önce kaos ortamından kaçtık, tekrar kaosa mı giriyoruz?' gibi düşünceler aklınızdan geçti mi? Şu an dünyada neresi rahat ki? Amerika desen öyle; siyahi insanlara karşı yapılanlar ortada, ırkçılık aldı başını gidiyor. Bombalar desen, sadece Türkiye'de patlamıyor; her yerde olmaya başladı. Dünyanın hiçbir yeri rahat değil ama 'Öff çok sıkıldım, Türkiye'den kaçacağım' diyenlere çok kızıyorum. İnsanlar burayı ele geçirmeye çalışırken; sen buraya sahip çıkma, dışarıya kaç. Bu düşüncedeki insanlara iyi gözle bakmıyorum. Tek ülkemiz var, tek vatanımız var; birlikte ve beraberlik içinde olalım, ülkemize sahip çıkalım.


Türkçe konuşmayı sonradan öğrenmişsiniz; şimdi Türkçe konuşarak para kazanıyorsunuz... 

Türkçe konuşamamak büyük travma yaratmıştı. Küçükken sinemaya çok büyük bir ilgim vardı. Hatta Bulgaristan'da sinemaya gidenler için yaş sınırlaması yoktu. Sylvester Stallone'nin 'Rambo' filmi gelmişti; evden kaçıp sinemaya gitmiştim. Sinema salonundaki koltuk benden büyüktü. Yani daha o dönemde filmlere ve oyunculuğa karşı bir ilgim vardı ama aklımda oyunculuk yapmak yoktu.




Siz gerçek hayatınızda hiç iki kişi arasında kaldınız mı? 

Tabii ki oldu; ama duygusuz bir şekilde değil. Bir ilişki bitme aşamasına gelir ve o anda birisinigörürsün, etkileşim olur, nihayetinde yeni bir ilişki başlar. Aşkı seviyorum ve aşktan kaçmıyorum.Tabii ki artık evlenmekte istiyorum; 33 yaşındayım.



Kaynak:GÜNAYDIN,Oğuzhan TORACI 


FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓