REKLAM

Erdoğan,Borisov ile telefonda görüştü:Boyko Borisov Türkiye'ye gidiyor

   
FOTOĞRAF:Hasan Molla,HABERBG.NET


T.C.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'la  dün akşam telefonda görüştü. 

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Bulgaristan'ın AB dönem başkanlığı ve Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin hızlandırılması konuları ele alındı. 

İki liderin,İstanbul Balat'taki Demir Kilise'nin 7 Ocak 2018 tarihinde tekrar hizmete açılması vesilesiyle düzenlenecek törene birlikte katılma konusunda mutabık kaldıkları da kaydedildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan,Boyko Borisov'u İstanbul'daki kendi makamında ağırlayacak.İki ülke arasında ilişkiler masaya yatırılacak.



Bulgar Demir kilisesi iki ülke  liderin katılımıyla açılacak.Kilisenin yeni hali böyle görünüyor.FOTOĞRAF:Kemal Öztürk,HABERBG.NET


AB BAKANI ÖMER ÇELİK SOFYA'YA GELİYOR

T.C. AB Bakanı Ömer Çelik,Aralık ayında başkent Sofya'ya gelmesi bekleniliyor. Bulgaristan'ın AB Konseyi Dönem Başkanlığını üstlenmesi öncesi Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ekaterina Zaharieva ve Başbakan Boyko Borisov ile görüşecek.Ayrıca ziyaret çerçevesinde,Bulgaristan'ın Türkiye ile enerji  koridoru bağlanması masaya yatırılacak.

GIDA  TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FIKIBABA SOFYA'DA


Fotoğraflar:Hasan Molla,HABERBG.NET

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fıkıbaba sabah saatlerinde başkent Sofya'ya geldi.Bulgaristan-Türkiye Tarım ve İş Forumu'na katılıyor.Beraberindeki 150 iş adamı ile gelen Fakıbaba,canlı hayvan ve et ithali için görüşmeler yapıldı.Bir otelde gerçekleşen foruma çok sayıda Bulgar iş adamı da katıldı.
Türkiye'den 150 iş adamı katılıyor.Fotoğraflar:Hasan Molla,HABERBG.NET




Kaynak:HABERBG.NET,AA
HABERBG.NET

FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓