REKLAM

Hakan Çavuşoğlu:Ben 11 yaşındayken Türkiye, Balkanlar'daki Türklerden habersizdi

FOTOĞRAFLAR:Kemal ÖZTÜRK,HABERBG.NET
3 ton Boşnak böreği 15 dakikada tükendi

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu ve Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği "Büyük Rumeli Buluşması"nda yaptığı konuşmada da, Türkiye'nin farklı bir coğrafya olduğunu aktararak, Anadolu'nun medeniyet coğrafyasının kalbi olduğunu söyledi. 

Video:Kemal Öztürk,HABERBG.NET
Balkanlar'dan Türkiye'ye doğru yapılan çok sayıda göçü hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Anadolu coğrafyası, kendini buraya ait hissedenlerin yegane sığınağı ve limanıdır. Onun için bizim birliğimizi bozmaya çalışanlara karşı, inadına birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz. İnadına, gereken cevabı vermeye devam edeceğiz. Anadolu coğrafyasını bize dar etmeye çalışanların tek bir amacı var; bu milleti yok etmek ve tarih yazan bir millet olmasının önüne geçmek, bu milleti sünepe haline getirmek.
Program sonunda Boşnak böreği dağıtıldı
Türkiye, eski Türkiye değil. Bugün bize muhalif olanlar da taraftar olanlar da bir gerçeğin altını çiziyorlar. Türkiye, son 15 yılda gerçekten çok değişti. Ben Batı Trakya'da doğdum. İlkokulumu azınlık ilkokulunda okudum. 11 yaşında Çanakkale'ye geldiğimde benimle yan yana aynı ranzalarda yatan arkadaşlarım bana manalı manalı bakarak, 'Sen Yunanistan'dan geldin. Türkçe'yi nereden biliyorsun?' diye sordu. Esasen 250 kilometre ötede yaşayan bizlerin varlığından habersizdiler. Öyle yetiştirildiler" dedi.
"15 Temmuz'da Bulgaristan'dan arayanlar oldu"
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında TBMM'de bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "O gece Balkan coğrafyasından birçok insan beni telefonla aradı. Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan arayanlar oldu. 'Hakan vekilim bize yol gösterin. Gümrük kapılarına haber verin, geçelim.' diye çığlık atanlar oldu. Biz de 'Oturun ve dua edin.' dedik. Balkan insanı bulunduğu yerden buraya gelmek için içi içine sığmazken, birilerinin evinin köşesinde kahve yudumlayarak darbeyi seyretmesi ne anlama geliyor? Düşünün. Bunların Balkanlar'ın ruhundan haberi yok." şeklinde konuştu. 
3 ton Boşnak böreği dağıtıldı. Sultangazi etkinlik alanındaki programın devamında vatandaşlara 3 ton Boşnak böreği ve Trakya'dan getirilen pirinç dağıtıldı.

Balkanlar'a özgü halk oyunlarından örnekler icra edilen etkinliğe, 
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

MUSTAFA ŞENTOP:BENDE BALKANLI MUHACİRİM

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop
Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Rumeli muhaciri olduğunu söyledi.

Anadolu'nun tarih boyunca göçlerin ve hicretlerin yaşandığı bir yer olduğunu belirterek,
"Her yerde başı sıkışan Türkiye'ye hicret ediyor. Bunların içinde Türkler, Araplar da var. Saddam döneminde Kuzey Irak'a karşı operasyonlar başlatıldığında Türkiye sınırlarını açmıştı.
O dönemde gelen Kürt kardeşlerimiz Türkiye'ye sığındı. 1989'da Bulgaristan'da sıkıntı olduğunda Türkiye'ye gelindi. Kafkasya'dan ve Kırım'dan gelenler var. Dünyanın her yer tarafında yaşayanlar, kökenleri ne olursa olsun bu toprakları ümmetin ve milletin ana kucağı olarak biliyor." diye konuştu.

 

VAROL:KOCA YUSUF'UN SELAMINI GETİRDİM

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Varol
Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Varol şu konuşmaları yaptı,
"İlk Türkçe lügatın yazarı Şemseddin Sami'nin Arnavutluk'undan, 'Ölmeye hazır olanlar, ölmeye hazır olmayanlara karşı galip gelirler.' diyen Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in Bosna'sından, cihan pehlivanı Deliormanlı Koca Yusuf'un Bulgaristan'ından, 'Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.' diyen Mehmet Akif Ersoy'un Kosova'sından, Üsküplü Yahya Kemal'in Makedonya'sından, Peygamber Efendimiz'in müjdesine mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmet'in Trakya'sından, 'Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır.' diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik-Batı Trakyası'ndan sizlere selamlar getirdik."
Varol, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok'un da etkinlikte kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, kendisine minnettar olduğunu dile getirdi.
Video:Kemal Öztürk,HABERBG.NET




Kaynak:AA, HABERBG.NET-Kemal Öztürk/İstanbul
HABERBG.NET
FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓