REKLAM

Şeytancık faciasından 1 yıl geçti ama yaralar hala sarılmadı


Bir yıl geçmesine rağmen tahsis edilecek evler hala inşaat halinde

Şumnu kentine bağlı Hitrino (Şeytancık) ilçesinden geçen doğalgaz taşıyan trende meydana gelen patlama sonucu aralarında çoğunlukla Türk olan  7 kişinin yaşamını yitirdiği olaydan bir yıl geçti.


İlçede henüz yaraların sarılmadığı ve acıların hala taze olduğu görülüyor.Devletin,yeni  24 evin yapılacağı vadeleri tutmadı ve hala inşaatlar sürüyor.Bunlardan sadece 7 evde oturulabilir halde.

BAKAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Bakan Nankov,Şeytancık ilçesinde yapımına devam eden inşatları inceledi

Bölgesel ve Kalkınma Bakanı Nikolay Nankov dün  Şeytancık ilçesindeydi ve halka tahsis edilecek evleri denetledi.24 evden 10'nu  Bulgaristan İnşaatçılar Odası tarafından gönüllü inşaat ediliyor.İlçeye ikiye bölünmüş durumda;halk yerel yönetimin yardımları dengeli ve adil şekilde tatmadığı yönünde açıklamalar yapıyor.

HÖH 5 KURBAN KESTİ

Kurban etinden tüm ilçe halkına dağıtıldı

Hak ve Özgürlükler Hareketi(HÖH)acının yaşandığı Hitrino'da 5 kurban kesti.İlçeye HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ,HÖH milletvekilleri Nigar Cafer ile Hamid Hamid katıldı.


Hitrino Belediye Başkanı Nuredin İsmail kurbana katılmadı.Yaşamını yitirenlerin anısına evlerinin önünde çelenk bıraktılar.


HABERBG.NET


BENZER HABERLER:

Yahudiler,mağdur Hitrino halkına yardım kampanyası başlattı
Hitrino'daki facia nedeniyle Milli yas ilan edildi

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓