REKLAM

Türk Deniz Kuvvetleri Varna'da tatbikat yapıyor,'İnönü' denizaltısı halka açık olacak

FOTOĞRAFLAR:BTA


    Türk gemileri ve denizaltısı yarın halkın ziyaretine açık olacak
VİDEO:haberbg.net

Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla 30 Mart-2 Nisan tarihlerinde  Varna'da  "Deniz Yıldızı-2018 Tatbikatı" gerçekleşiyor.

Yarın Varnalılar saat 10.00 -12.00  ve 14.00-16.00 arasında Türk sahil güvenlik gemilerini ve  'İnönü' adlı  denizaltısını görme imkanı görecekler.


 'İnönü' adlı  denizaltısı



'Tekirdağ' gemisinin başında Yüzbaşı kaptanı Emre Göçmen, 'İnönü' denizaltısı başında ise Yüzbaşı kaptanı Ersoy Akça ,yardım gemisi 'Darıca'da ise başında Yüzbaşı Mustafa Çomuk bulunuyor.

TATBİKATIN AMACI

Tatbikatın amacının, katılan birlik/komutanlıkların görev fonksiyonlarına yönelik harekat imkan ve kabiliyetlerini geliştirmek, harbe hazırlık seviyelerini yükseltmek ve aynı zamanda Karadeniz'de deniz güvenliğinin idamesine katkı sağlamak olduğu vurgulandı.

VARNA'DA YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜLER 

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı  yöneticiler Varna Valisi ile Varna Belediye Başkanı ile görüşme gerçekleştirdiler.Kaptanlar yarın saat 17:00'de Dobriç'deki Askeri Anıt Mezarlığı'nda çelenk bırakacak.


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓