REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev Ramazan ayının ilk iftar yemeğini verdi

FOTOĞRAFLAR:BGNES

Cumhurbaşkanı himayesi altında  verilen 5. iftar yemeği geleneğini Rumen Radev de sürdürmeye devam ediyor. Sofya'da bir otelde gerçekleşen iftar yemeği saat 20:45'te oruçların açılmasıyla başladı.


İftara başta Cumhurbaşkanı Rumen Radev olmak üzere,dini temsilciler,Bulgaristan Müslümanları  Başmüftüsü Mustafa Hacı,Bosna-Hersek  Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç,diplomatlar ve  çok sayıda toplumda tanınmış kişiler katıldı.


RAMAZAN AYININ İLK İFTARI CUMHURBAŞKANI RUMEN RADEV'DEN


Tüm dini cemaatler aynı masada oturdu

Cumhurbaşkanı Radev gecenin önemine değinerek,
''Bu iftar yemeği, Bulgar halkının ruhunda derinden gömülü olan sürekli hoşgörünün bir sembolüdür.Devletin daha fazla anlayış için çalışmasının iradesinin bir ifadesidir'' dedi.

''Asırlardır nasıl farklı din cemaatleri bir masada oturduysa,bu yıl da aynı geleneğini sürdürüyoruz.Özellikle de Sofya'da ağırlamaktan memnuyet duyduğum sayın İzzetbegoviç'i  selamlamak istiyorum.Bu iftarın Balkanlarda  farklı inançların bir arada barış ve huzur içinde yaşadıklarının bir kanıtıdır'' dedi.



'' 'BİZDEN ÖĞÜT ALSINLAR'

Bulgaristan Müslümanları Başmüftü Mustafa Hacı,''Son yıllarda dini kullanarak kasten ölüme sebep olanlar,Bulgaristan'a bakıp nasıl toleranslı olduğumuzu görüp öğüt almaları gerekiyor'' dedi.

HABERBG.NET






Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓