REKLAM

Rumen Radev,Boyko Borisov ve Lütvi Mestan,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

FOTOĞRAFLAR:HABERBG.NET

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev,Başbakan Boyko Borisov,DOST partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan,yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiler.


Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 

Yapıcı ve yoğun diyalogun Güneydoğu Avrupa'da barış, istikrar ve güvenlik çıkarları doğrultusunda ve bölgedeki ortak zorluklarla başa çıkılması için ileriye doğru gelişimini sürdüreceğine inanıyorum”, mesajı iletti.

Rumen Radev, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk, iyi komşuluk ve verimli bir işbirliği örneği olmaya devam edeceğine dair güvenini dile getirdi. 


İKİLİ İLİŞKİLERE VURGU YAPTI

Başbakan Boyko Borisov, 


Türk halkının gösterdiği iradenin Türkiye'nin her alanda istikrarın ve kalkınmasının temelini oluşturacağına inanıyorumdedi. 

Son yıllarda Bulgaristan ile Türkiye arasındaki artan temaslardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikili iş birliğinin devam edeceğine vurgu yaptı.

LÜTVİ MESTAN TÜRKÇE MESAJ YAYINLADI

DOST partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan aynı zamanda  Ak parti,CHP,MHP ve İYİ parti'yi de tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen mesaj

''SAYIN CUMHURBAŞKANI, 


Türkiye Cumhuriyeti için tarihi anlam taşıyan 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde aldığınız güçlü halk desteğinden dolayı Sizleri tebrik ediyorum.
16 yıllık iktidar döneminiz boyunca her seçimde halkın desteğini artırarak ilerlediğiniz yolda, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak kararlılıkla Türkiye’nin ekonomisini, üretimini, ihracatını, savunma sanayisini geliştirdiniz, bölgesel ve küresel boyutta çok önemli büyük projeler ile Türkiye’yi hep ileriye taşıyarak Dünya’da söz sahibi olmasını sağladınız. Türk halkından tam destek alarak Başkanlık sistemini ve Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylaması sonucunda yeni bir dönem başlattınız.
Türk Milleti erdem, irade ve cesaretle %90`na yaklaşan seçime katılım oranı ile Sizlerle birlikte daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için yola devam diyerek kaderini belirledi, ülke demokrasisinin gücünü ortaya koyarak Dünya’ya bir kez daha demokrasi dersi verdi. Bu seçim, tüm vesayet güçlerine, cuntalara ve darbecilere rağmen Sizlerin önderliğinde Türk insanının birliğini, beraberliğini, diriliğini ve iriliğini kimsenin bozamayacağına net cevabıdır. Türk Demokrasisinin gücünün ifadesidir.
Sayın CUMHURBAŞKANI,
Yeni Başkanlık Dönemi çerçevesinde halkınızın Sizlere verdiği yasama görevi ile Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda daha da güçlendirerek, sadece bölgesel bir güç değil, Dünya’nın en büyükleri arasında ön sıralara taşıyarak küresel jeopolitik bir güç konumuna, Dünya meselelerinde söz sahibi Lider Ülke konumuna taşıyacağınıza şüphesiz inanmaktayım.
Türk Milletinin kararlı desteği ile 2023 hedeflerinize daha emin ve istikrarlı adımlarla, dostluk, barış, hoşgörü ve huzur içerisinde ulaşacağınıza ve yeni dönemde küresel bir güç konumuna gelecek olan Türkiye’nin önünün çok daha açık olacağına can-ı gönülden inanıyorum.
Bu bağlamda, Bulgaristan’da yaşayan 100 bin den fazla DOST Partisi seçmeni adına ve DOST Partisi Genel Başkanı olarak kendi adıma 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde elde ettiğiniz zaferi en kalbi duygularımla kutluyor, yolunuzun daima açık olmasını diliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun!
Saygı ve muhabbetlerimle,

DOST Partisi Genel Başkanı 
Lütvi MESTAN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓