REKLAM

Cumhurbaşkanı Rumen Radev,Türkiye Başkanı Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'ne katıldı

İki lider ilk kez bir araya geldi


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yeni sistemin ilk Başkanı Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni düzenlendi.Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev de oradaydı.
AB ülkelerinden törene katılan tek lider Cumhurbaşkanı Rumen Radev oldu.Tören sonrası akşam yemeğinde kısa görüşme gerçekleştiren Başkan Erdoğan,Cumhurbaşkanı Ruman Radev ile de sohbet etti.

RUMEN RADEV'İN İLK GÖRÜŞMESİ



Öte yandan göreve başlamasından bu yana Cumhurbaşkanı Rumen Radev ilk kez Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüyor.Ayrıca 11 Temmuz'da Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi'nde de Rumen Radev,Türk mevkidaşı ile bir araya gelecek.

RUMEN RADEV'İN ANKARA'DAKİ KONUŞMASI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM'deki yemin törenine katılan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, "Türk halkının seçimine saygı duyduğum içi buradayım. Aynı yaklaşımı tüm komşularımızdan beklerim." dedi.


Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki yemin törenine ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılmak amacıyla Ankara'ya gelen Radev, Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) açıklama yaptı.


Amaçlarının komşu ülkelerin tüm cumhurbaşkanlarıyla karşılıklı güven ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak olduğunu vurgulayan Radev, 

"Günümüzün realitesinde, özellikle yaşadığımız bölgede iyi komşuluk ilişkilerin barış ve istikrarın yararına kilit rol oynadığını unutmamalıyız. Türk halkının seçimine saygı duyduğum için buradayım. Aynı yaklaşımı tüm komşularımızdan beklerim. Türkiye Cumhurbaşkanı ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı güvenin artırılması ve ortaklığın sürdürülmesi için birlikte çalışacağımıza inanıyorum." diye konuştu.
Eski Kültür Bakanı Vejdi Raşidov da törene katıldı
DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan da katıldı

Mehteran Birliği tarafından Fetih Marşı çalındı



Makam aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen Erdoğan'ın konvoyuna, girişte Atlı Tören Birliği eşlik etti.
Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı. Aynı anda hava, kara komutanlıkları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Gölcük'teki Kemalreis Fırkateyni'nden de 101'er pare top atıldı.
Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan araçtan indiği anda Mehteran Birliği tarafından Fetih Marşı çalındı. 

Erdoğan, vatandaşların arasından özel olarak hazırlanan koridordan geçerek tören alanındaki yerini aldı.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓