REKLAM

HÖH,Dil,Kültür-Sanat ve STK Çalıştayı düzenledi

🔺 Çalıştay Razgrad'da bir otelde gerçekleşti

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi hafta sonu Razgrad'da 4. Dil, Kültür-Sanat ve Sivil Toplum Kuruluşu(STK) Çalıştayı düzenledi.

Avrupa Parlamentosu(AP) üyesi İlhan Küçük önderliğinde organize edilen çalıştaya çok sayıda Halk evleri yöneticileri,Sivil Toplum Kuruluşları,sanatseverler  ve öğretmenler katıldı.Çalıştaya HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı da iştirak etti.Mustafa Karadayı, ana dili hem okullarda hem de ailelerde öğretilmesi gerektiğine değindi.

HÖH Genel Başkanı hepimizin tek bir hedefe sahip olduğumuzu ve o da  kimlik,dil, din, etnisite ve kültürü korumak olduğunu söyledi ve ardından şunları ekledi:
 ''Kimliğimizi ve saygınlığımızı korumak için güçlü olmalıyız ve güçlü olmak için birlik olmalıyız.Bu şekilde devlet için yararlı olabiliriz ''
 
🔺 Mustafa Karadayı  ana dilde eğitime vurgu yaptı



Çalıştay kapsamında şu konular ele alındı;

1. Bulgaristan Cumhuriyeti topraklarında Türk kültürel mirasının korunması ve genişlemesi
2. Bulgaristan'da ana dilde eğitim
3. Okuma evleri,
4. Ağırlıklı olarak Türk etnik grubunun temsilcileri ile birlikte çalışmak
5. AB'nin rolü ve genç neslin halk okuma merkezlerine bakış açısı.



AP üyesi ve HÖH Gençlik Kolları Başkanı  İlhan Küçük önderliğinde organize edilen çalıştaya HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov, milletvekilleri İhsan Hakkı,Hasan Ademov,Bürhan Abazov ve İmren Mehmedova ile HÖH Razgrad Temsilcisi Sevgin Şukri katıldılar.

HABERBG.NET


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓